Covid 19 | Enabel - Belgian Development Agency

Coronavirus - wat doet Enabel

Divider text here
Geconfronteerd met de pandemie van het coronavirus en om de verspreiding van het virus in te dijken, volgt Enabel het advies en de maatregelen van de regeringen van de landen waar wij werken, evenals die van de WHO op de voet.

Wij vinden het belangrijk om de risico's van virusverspreiding en besmetting te beperken om uw gezondheid en die van onze medewerkers te beschermen. Daarom passen we onze operationele middelen aan en zetten we ons personeel op een andere manier in, zowel in Brussel als in onze partnerlanden.

Sinds maandag 16 maart is telewerken verplicht voor al het personeel in Brussel. Telewerken wordt ook aanbevolen in de meeste van onze landen waar we actief zijn. Onze collega's zijn nog steeds telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Bovendien zijn sinds vrijdag 13 maart alle dienstreizen tussen België en de landen waar we werken geannuleerd. We bekijken ook de manier waarop we onze acties in de partnerlanden uitvoeren – op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, enz. – zodat we ons steentje kunnen bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus.

Alle medewerkers van Enabel blijven zich inzetten om onze activiteiten voort te zetten en te bouwen aan een duurzame wereld waar vrouwen en mannen in een rechtsstaat leven en de vrijheid hebben om zich ten volle te ontplooien.

We zijn ervan overtuigd dat we binnenkort weer tot een normale situatie kunnen komen als iedereen de discipline bewaart en de regels volgt die de regeringen en de WHO aanbevelen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.