Enabel wordt lid van de Belgian Alliance for Climate Action (BACA) | Enabel - Belgian Development Agency

Enabel wordt lid van de Belgian Alliance for Climate Action

Divider text here
Brussel, 23 februari 2021 | Enabel is lid geworden van de Belgian Alliance for Climate Action (BACA), een ambitieus initiatief van The Shift en WWF. BACA is een platform voor Belgische organisaties en bedrijven die het echt menen met hun klimaatambities en onder meer hun broeikasgasuitstoot willen verminderen.

“We hebben in het verleden al een hele serie ad-hoc maatregelen genomen, zoals de terugbetaling van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, de waterfonteinen die de flessen vervangen, en de verlichting die volledig op led functioneert”, verklaart Claude Croizer, klimaatexpert bij Enabel. Kleine ingrepen die telkens een impact hebben op de ecologische voetafdruk van een bedrijf. Daarnaast heeft Enabel ook al verschillende jaren een samenwerking met CO2Logic, die berekent hoeveel broeikasgassen worden uitgestoten, zodat die vervolgens kunnen worden gecompenseerd.

“Maar in 2021 is dat niet meer voldoende”, stelt Croizer. “Door lid te worden van BACA kunnen oplossingen worden gevonden om die voetafdruk nog verder te verkleinen. Enabel wil vanaf 2021 niet enkel compenseren wat het aan broeikasgassen genereert, maar ook zélf inspanningen leveren om zijn uitstoot te verlagen. Op die manier draagt ook Enabel bij tot het klimaatakkoord van Parijs”.

“Ons lidmaatschap is een verdieping van ons engagement voor het klimaat: we werken niet alleen in de partnerlanden op klimaatprojecten, maar we willen ook klimaatvriendelijk zijn binnen onze eigen interne werking”, besluit Croizer.

De Belgian Alliance for Climate Action brengt organisaties samen die al nauwkeurige streefcijfers (Science Based Targets) hebben gedefinieerd en bereid zijn om hun ervaringen te delen, maar ook organisaties die bereid zijn om klimaatdoelen op te stellen en op zoek zijn naar advies en inspiratie. Met het lidmaatschap engageert Enabel zich om binnen de twee jaar eigen streefcijfers te identificeren. Sinds de officiële lancering van BACA op 12 oktober 2020 sloten 72 organisaties in België zich aan.

Delen

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.