Projecten

Samen met onze partners voeren wij een 200-tal projecten uit voor een betere openbare dienstverlening aan de burgers en om de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren, voornamelijk op het Afrikaanse continent. Op ons platform Open.Enabel vind je alle gegevens en kun je het laatste nieuws volgen over de projecten.
Op Open.Enabel kun je zien welke projecten wij uitvoeren, in welke landen, voor welke doeleinden, met welke financiering, en nog zo veel meer. 

Je kunt ook het laatste nieuws volgen van de projecten, welke activiteiten ze uitvoeren en wat ze verwezenlijken.

Open.Enabel is een informatieplatform dat bijdraagt aan de engagementen die België op zich genomen heeft in het kader van het IATI-initiatief rond de transparantie van hulp.

Stories

Enabel voert sinds 2018 een programma uit om de veeteelt in Niger op een hoger niveau te tillen. Dat vereist veel diplomatie want de belangenconflicten tussen rondtrekkende veehouders en lokale boeren zijn niet min. De oplossing? Een dialoog...
Enabel werkt al bijna 7 jaar samen met de Burundese overheid aan het opzetten van een efficiënt gezondheidsinformatiesysteem.  Het programma loopt nu ten einde en heeft zijn doelstellingen bereikt. Een terugblik op een succesverhaal met tekst...
De provincie Gaza in Mozambique is een droge streek met afgelegen dorpen en weinig waterbronnen. Het Belgisch ontwikkelingsagentschap stelt een nieuwe aanpak voor die de landelijke bevolking een betere toegang tot drinkwater biedt.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.