Stories

Verhalen over een wereld in verandering, over de mannen en de vrouwen in onze projecten. Getuigenissen van collega's over hoe we werken en wat we willen verwezenlijken.

EEN WERELD IN VERANDERING

Divider text here
Enabel voert sinds 2018 een programma uit om de veeteelt in Niger op een hoger niveau te tillen. Dat vereist veel diplomatie want de belangenconflicten tussen rondtrekkende veehouders en lokale boeren zijn niet min. De oplossing? Een dialoog...
Enabel werkt al bijna 7 jaar samen met de Burundese overheid aan het opzetten van een efficiënt gezondheidsinformatiesysteem.  Het programma loopt nu ten einde en heeft zijn doelstellingen bereikt. Een terugblik op een succesverhaal met tekst...
De provincie Gaza in Mozambique is een droge streek met afgelegen dorpen en weinig waterbronnen. Het Belgisch ontwikkelingsagentschap stelt een nieuwe aanpak voor die de landelijke bevolking een betere toegang tot drinkwater biedt.
De meeste Palestijnse jongeren zitten zonder werk. Omdat bedrijven meestal op zoek zijn naar technisch geschoold personeel, is werkplekleren een deel van de oplossing.
Sinds 2012 voert de Oegandese regering een ambitieus programma uit om de jongerenwerkloosheid in te dijken met de steun van Enabel. Communicatie is daarbij cruciaal.
Enabel coördineert een ambitieus Europees project voor afvalbeheer en sanitatie van het wegennet in Conakry, de hoofdstad van Guinee. Ontdek welke uitdagingen dit initiatief aangaat.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.