Stories

Verhalen over een wereld in verandering, over de mannen en de vrouwen in onze projecten. Getuigenissen van collega's over hoe we werken en wat we willen verwezenlijken.

EEN WERELD IN VERANDERING

Divider text here
De provincie Gaza in Mozambique is een droge streek met afgelegen dorpen en weinig waterbronnen. Het Belgisch ontwikkelingsagentschap stelt een nieuwe aanpak voor die de landelijke bevolking een betere toegang tot drinkwater biedt.
De meeste Palestijnse jongeren zitten zonder werk. Omdat bedrijven meestal op zoek zijn naar technisch geschoold personeel, is werkplekleren een deel van de oplossing.
Sinds 2012 voert de Oegandese regering een ambitieus programma uit om de jongerenwerkloosheid in te dijken met de steun van Enabel. Communicatie is daarbij cruciaal.
Enabel coördineert een ambitieus Europees project voor afvalbeheer en sanitatie van het wegennet in Conakry, de hoofdstad van Guinee. Ontdek welke uitdagingen dit initiatief aangaat.
Via partnerschappen tussen overheidsinstellingen verruimt België zijn inspanningen voor ontwikkelingssamenwerking. Bovendien spreiden we zo de expertise van onze instellingen en ondernemingen internationaal tentoon. Jeanine Simbizi is de geknipte...
De nieuwe naam van Enabel gaat gepaard met een ingrijpende wijziging van de aard van de ontwikkelingsprojecten. Een wereldwijde trend waarover Jean Van Wetter, de nieuwe Algemeen directeur van Enabel, tekst en uitleg geeft.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.