Stories

Verhalen over een wereld in verandering, over de mannen en de vrouwen in onze projecten. Getuigenissen van collega's over hoe we werken en wat we willen verwezenlijken.

EEN WERELD IN VERANDERING

Divider text here
In Niger is de genderongelijkheid tussen jongens en meisjes op school groot. Het Sarraounia-proefproject sensibiliseert plattelandsgemeenschappen rond onderwijs voor meisjes door met hen dagelijks in contact te staan. 
Oeganda - Nieuwe onderwijsmethoden en stimulerende leeromgevingen zijn van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs.
VET Toolbox, wat is dat? Het nieuwe ontwikkelingsprogramma dat Enabel uitvoert met drie andere Europese agentschappen om de expertise over werkplekleren en beroepsonderwijs in partnerlanden te versterken.
Een nieuw initiatief van de Belgische samenwerking ambieert om private of publieke ontwikkelingsprojecten in digitalisering mee te financieren. Een nieuwe kijk op ontwikkeling en een manier die samenwerking tussen spelers op het terrein aanmoedigt.
De financiering van samenwerkingsprojecten is volop aan het veranderen. De nationale regeringen zijn niet meer de enige donoren van hun ontwikkelingsagentschap. België vormt hierop geen uitzondering.
Een goed personeelsbeleid vormt een essentieel, maar vaak vergeten, onderdeel van een kwalitatieve dienstverlening. Lees verder hoe we hier in Oegandese ziekenhuizen en scholen aan werken.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.