Stories

Verhalen over een wereld in verandering, over de mannen en de vrouwen in onze projecten. Getuigenissen van collega's over hoe we werken en wat we willen verwezenlijken.

EEN WERELD IN VERANDERING

Divider text here
In Niger is de genderongelijkheid tussen jongens en meisjes op school groot. Het Sarraounia-proefproject sensibiliseert plattelandsgemeenschappen rond onderwijs voor meisjes door met hen dagelijks in contact te staan. Nabijheid staat centraal....
Oeganda - Nieuwe onderwijsmethoden en stimulerende leeromgevingen zijn van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs.
De meeste meisjes in Niger verlaten de school voordat ze hun studie hebben afgerond. Het Sarraounia-project probeert deze tendens te keren door het zelfvertrouwen van de meisjes te versterken.
Hulp voor handel in de partnerlanden gaat nu een stapje verder dan exporthulp en tast nieuwe mogelijkheden af, zoals steun aan de private sector. Het doel? De impact van elke euro die in ontwikkeling wordt geïnvesteerd maximaliseren.
De financiering van samenwerkingsprojecten is volop aan het veranderen. De nationale regeringen zijn niet meer de enige donoren van hun ontwikkelingsagentschap. België vormt hierop geen uitzondering.
De infrastructuurwerken van de Belgische internationale samenwerking zijn de laatste tijd sterk geëvolueerd. Lees er meer over in dit interview met Benoit Legrand, coördinator van onze cel Infrastructuur en Milieu.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.