BENIN

België en Benin werken samen als partners met gedeelde verantwoordelijkheid om de Beninse overheidsinstellingen te versterken en het welzijn van de inwoners te verbeteren.

Wat we doen

Divider text here

Landbouw

De landbouw is de belangrijkste pijler van de Beninse economie. Toch slaagt het land er niet in om in de eigen voedselbehoeften te voorzien. De landbouw kampt met een gebrek aan kwaliteitsvolle productiemiddelen, ongunstige weersomstandigheden en ontoereikende mogelijkheden om de producten te verwerken en te commercialiseren.

Wij helpen Benin zijn landbouwproductie te verbeteren om zo de onafhankelijke voedselvoorziening te verduurzamen en bij te dragen tot de economische en sociale ontwikkeling. Onze interventies zijn erop gericht de teelt van cashewnoten, rijst en groenten te promoten, de familiale landbouwbedrijven te professionaliseren en structurele investeringen in de dorpen uit te voeren.  

Gezondheid

Malaria, bloedarmoede en luchtweginfecties zijn de voornaamste doodsoorzaken in Benin, ondanks de inspanningen van de overheid. Het aantal hiv-/aidsbesmettingen blijft stabiel (1,2 %), maar er zijn nieuwe ziektes in opmars. Dat komt door de veranderde levenswijzen die te maken hebben met voeding, verstedelijking en een sedentair bestaan.

Wij voeren interventies uit in elke schakel van het gezondheidssysteem en ondersteunen zowel het ministerie van Volksgezondheid als de gezondheidsinstellingen (ziekenhuizen, gezondheidscentra enz.). Ons programma zet in op ziektebestrijding en -preventie, kwaliteitsverbetering van de gezondheidszorg, valorisatie van het personeel, versterking van partnerschappen in de sector, promotie van ethiek en medische verantwoordelijkheid, organisatie van nieuwe financieringsmechanismen voor de gezondheidszorg en verbetering van het beheer van de sector. 
De Enabel-projecten in Benin focussen op gezondheid en landbouw.
BEKIJK DE PROJECTEN
CONTACTEER Enabel Benin

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.