Bolivia

Bolivia en België werkten meer dan 40 jaar samen om de armoede te bestrijden en de sociale en economische ontwikkeling te versnellen in dit Zuid-Amerikaanse Andesland.
VERSIÓN ESPAÑOLA

Wat we DEDEN

Divider text here
Bolivia is geen partnerland meer van de Belgische gouvernementele samenwerking; in juni 2019 liepen de activiteiten ten einde. De strategie om de bilaterale samenwerking te beëindigen legde de nadruk op kennisopbouw, kennisoverdracht, competentieversterking en institutionalisering van de succesvolle benaderingen die werden ontwikkeld tijdens de vele jaren samenwerking.

Milieu en water

In het kader van het Boliviaans plan voor economische en sociale ontwikkeling was onze actie erop gericht de overheidsdiensten te versterken om het beheer van stroomgebieden, de milieuzorg, de drinkwatervoorziening en de irrigatie te verbeteren.

Interculturaliteit

In samenwerking met het Boliviaans ministerie van Cultuur en Toerisme en de Université Libre de Bruxelles liep een project om het culturele patrimonium in en rond het Titicacameer in kaart te brengen, te onderzoeken en te bewaren. Dertien gemeenschappen (dit zijn meer dan 150.000 mensen) rond het meer waren bij het project betrokken om het potentieel voor nationale en internationale toeristen te optimaliseren.

Gezondheid

De Belgische ontwikkelingssamenwerking hielp tien gezondheidsnetwerken in arme en kwetsbare gebieden om de toegang tot gezondheidsdiensten en de levenskwaliteit van meer dan 500.000 mensen in 43 gemeentes te verbeteren. Daarnaast ondersteunden we een nationaal programma dat de ondervoeding bij kinderen jonger dan twee jaar terugdringt en de gezondheid van zwangere vrouwen en prille moeders verbetert.
De Enabel-projecten in Bolivia waren gericht op milieu, water en gezondheid.
BEKIJK DE PROJECTEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.