Bolivia

Bolivia en België werken al meer dan 40 jaar samen om de armoede te bestrijden en de sociale en economische ontwikkeling te versnellen in dit Zuid-Amerikaanse Andesland.
VERSIÓN ESPAÑOLA

Wat we doen

Divider text here
Sinds 2015 is Bolivia geen partnerland meer van de Belgische gouvernementele samenwerking; in juni 2019 lopen de huidige activiteiten ten einde. De strategie om de bilaterale samenwerking te beëindigen legt de nadruk op de kennisopbouw, de kennisoverdracht, de competentieversterking en de institutionalisering van de succesvolle benaderingen die werden ontwikkeld tijdens deze vele jaren van samenwerking.

Milieu en water

In het kader van het Boliviaans plan voor economische en sociale ontwikkeling is onze actie erop gericht de overheidsdiensten te versterken om het beheer van stroomgebieden, de milieuzorg, de drinkwatervoorziening en de irrigatie te verbeteren.

Interculturaliteit

In samenwerking met het Boliviaans ministerie van Cultuur en Toerisme en de Université Libre de Bruxelles loopt een project om het culturele patrimonium in en rond het Titicacameer in kaart te brengen, te onderzoeken en te bewaren. Dertien gemeenschappen (dit zijn meer dan 150.000 mensen) rond het meer zijn bij het project betrokken om het potentieel voor nationale en internationale toeristen te optimaliseren.

Gezondheid

De Belgische ontwikkelingssamenwerking helpt tien gezondheidsnetwerken in arme en kwetsbare gebieden om de toegang tot gezondheidsdiensten en de levenskwaliteit van meer dan 500.000 mensen in 43 gemeentes te verbeteren. Daarnaast ondersteunen we een nationaal programma dat de ondervoeding bij kinderen jonger dan twee jaar terugdringt en de gezondheid van zwangere vrouwen en prille moeders verbetert.
De Enabel-projecten in Bolivia focussen op milieu, water en gezondheid.
BEKIJK DE PROJECTEN
CONTACTEER Enabel BOLIVIA

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.