BURKINA FASO

Burkina Faso is sinds 2015 een partnerland van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Met dit partnerschap wil België de democratische en sociaaleconomische ontwikkeling van het land structureel ondersteunen.

WAT WE DOEN

Divider text here
Het Belgisch-Burkinese partnerschap verloopt in twee fases. In 2016 wordt een lanceringsprogramma ondertekend, waarvan het onderdeel 'toegang tot drinkwater' werd toevertrouwd aan Enabel. Tegelijk wordt een samenwerkingsprogramma voor de periode 2018-2021 voorbereid. Deze aanpak moet snelle en concrete resultaten garanderen die de Burkinese bevolking ten goede komen.

Toegang tot drinkwater

Samen met de nationale dienst voor water en sanitatie (ONEA) verbeteren wij de drinkwatervoorziening van de stad Fada N’Gourma in het oosten van het land. We vergroten de bestaande productiecapaciteit en breiden het waterdistributiesysteem uit om tegemoet te komen aan de noden van de bevolking. We bieden ook ondersteuning om een ophaalsysteem te organiseren voor het bezinksel van latrines en septische putten. Tot slot worden ook activiteiten opgezet om hygiëne en sanitatie te bevorderen.
Enabel voert water- en veiligheidprojecten uit in Burkina Faso.
BEKIJK HET PROJECT
CONTACTEER Enabel BURKINA FASO

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.