Werken aan de veerkracht van vluchtelingen en gastgemeenschappen in Noord-Oeganda | Enabel - Belgian Development Agency

Werken aan de veerkracht van vluchtelingen en gastgemeenschappen in Noord-Oeganda

Divider text here
Op 16 mei 2019 heeft Enabel een subsidieovereenkomst van 2,5 miljoen euro afgesloten met het Duitse GIZ. Het doel van deze actie is om in de districten Arua, Adjumani en Mojo in Noord-Oeganda, waar veel vluchtelingenkampen zijn, de lokale overheden te versterken en economische perspectieven te bieden aan alle mensen die er verblijven. 

De subsidie maakt deel uit van het programma RISE dat GIZ uitvoert. RISE staat voor Response to Increased demand on government Service and creation of Economic opportunities in Uganda en wordt gecofinancierd door de Europese Unie en Duitsland.

Het project loopt over 22 maanden en wordt door Enabel uitgevoerd. Het wil de mensen beter toegang geven tot opleidingen waarbij ze op gecoördineerde en kwaliteitsvolle manier vaardigheden kunnen ontwikkelen die aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt. 

Via het bestaande Skills Development Fund (SDF) in het kader van de steun aan het programma Skilling Uganda – gefinancierd door België, Ierland en de Europese Unie – zal Enabel werken in de drie begunstigde gebieden. We zetten daarbij in op het verstrekken van beroepsopleiding, en op de economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de vluchtelingen en de gastgemeenschappen.

Contact

jan.deceuster@enabel.be (Brussel) 
niels.deblock@enabel.be (Oeganda) 

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.