YOUCA Action Day | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

Enabel doet mee aan YOUCA Action Day en neemt twee assistenten aan

Divider text here
Enabel opent dit jaar zijn deuren voor de Youth for Change and Action of kortweg YOUCA Action Day die doorgaat op 17 oktober. Op die dag steken zo’n 15.000 jongeren in Vlaanderen en Brussel de handen uit de mouwen op de werkvloer. Het loon dat ze hiervoor verdienen gaat naar projecten die draaien rond ondernemerschap, zowel in België als in Guinee. Twee jongeren zullen die dag Algemeen directeur Jean Van Wetter in zijn taken bijstaan.

“In mijn planning staat een afspraak met een Rwandese delegatie, een vergadering met de ambassadeur van Benin en een bespreking over eerlijke handel”, legt Jean Van Wetter uit. “Mijn twee gloednieuwe assistenten zullen me begeleiden op die verschillende meetings. Op die manier leren ze bij over de diverse taken van een directeur en zien ze wat ons ontwikkelingsagentschap doet”.

De twee jongeren zullen bovendien ook de Instagram-account van Enabel gedurende één dag overnemen, om op hun eigenzinnige manier te vertellen over hun dag. Enabel heeft zelf ook diverse activiteiten in Guinee en ondersteunt het initiatief van YOUCA dan ook ten volle.

Het Belgisch ontwikkelingsagentschap concentreert zich in zijn programma in Guinee onder andere op ondernemerschap en sociaaleconomische kansen voor jongeren. Dat doet het door bijvoorbeeld in te zetten op werkplekleren: jongeren worden aan het werk gezet om een concreet vak aan te leren. Dat versterkt hun kansen om na hun opleiding ook effectief werk te vinden, wat meteen hun positie in de maatschappij versterkt.

“Een van de duurzame ontwikkelingsdoelen waar Enabel zijn activiteiten aan ophangt, is waardig werk en economische groei. In dat verhaal moet je ook jongeren meenemen, aangezien zij de stuwende kracht zijn van een samenleving. Deelnemen aan de YOUCA-dag is belangrijk omdat wij hierdoor aan jongeren kunnen tonen wat ontwikkelingssamenwerking betekent. Mijn twee assistenten leken alvast veel interesse te hebben in ons werk, ik ben benieuwd wat hun indrukken zullen zijn na deze dag!” aldus Jean Van Wetter.

-------
Meer info over de YOUCA Action Day: https://www.youca.be/

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.