Nieuws

Divider text here

Persmedewerker
Delphine Van Durme
delphine.vandurme@enabel.be
0032.478.16.02.83

15
Oktober
2019

ENABEL DOET MEE AAN YOUCA ACTION DAY EN NEEMT TWEE ASSISTENTEN AAN

Enabel opent dit jaar zijn deuren voor de Youth for Change and Action of kortweg YOUCA Action Day die doorgaat op 17 oktober. Op die dag steken zo’n 15.000 jongeren in Vlaanderen en Brussel de handen uit de mouwen op de werkvloer. Het loon dat ze hiervoor verdienen gaat naar projecten die draaien rond ondernemerschap, zowel in België als in Guinee. Twee jongeren zullen die dag Algemeen directeur Jean Van Wetter in zijn taken bijstaan.
Lees meer
26
September
2019

FAIR TRADE GROEIT EN DIVERSIFIEERT, MAAR STAAT OOK VOOR UITDAGINGEN

Brussel, 26 september 2019 | De verkoop van Fairtradegecertificeerde producten nam in 2018 toe met 24% ten opzichte van het jaar ervoor. Eerlijke handel groeit en wordt stilaan diverser: een tendens die zich vertaalt in de waaier aan uiteenlopende activiteiten die tijdens de komende Week van de Fair Trade plaatsvindt.
Afspraak vanaf 2 oktober!
Lees meer
26
Augustus
2019

REGIONAAL WATERBEHEERPROJECT TANGANYIKAMEER

Het ‘Lake Tanganyika Water Management’-project is een onderdeel van een regionaal project dat wordt gefinancierd door de Europese Unie. Het project, dat werd toevertrouwd aan Enabel, beoogt het duurzaam verbeteren van het beheer en de controle van de waterkwaliteit in het bekken van het Tanganyikameer en loopt over een periode van 4 jaar.
Lees meer
7
Juli
2019

ENABEL WORDT EERSTE BELGISCHE PARTNER VAN HET GREEN CLIMATE FUND

Songdo, 7 juli 2019 | Enabel is als eerste Belgische organisatie geaccrediteerd door het Green Climate Fund als partner in de strijd tegen de klimaatverandering.
Lees meer
21
Juni
2019

WEHUBIT FINANCIERT VIJF DIGITALE OPLOSSINGEN VOOR KLIMAATSLIMME LANDBOUW

Het programma Wehubit van Enabel heeft vijf digitale projecten voor klimaatslimme landbouw (Climate Smart Agriculture) geselecteerd. Daarmee zullen de geselecteerde begunstigden hun initiatieven opschalen in Benin, Burkina Faso, Mali, Niger, Senegal en Tanzania.
Lees meer
21
Mei
2019

WERKEN AAN DE VEERKRACHT VAN VLUCHTELINGEN EN GASTGEMEENSCHAPPEN IN NOORD-OEGANDA

Op 16 mei 2019 heeft Enabel een subsidieovereenkomst van 2,5 miljoen euro afgesloten met het Duitse GIZ. Het doel van deze actie is om in de districten Arua, Adjumani en Mojo in Noord-Oeganda, waar veel vluchtelingenkampen zijn, de lokale overheden te versterken en economische perspectieven te bieden aan alle mensen die er verblijven.
Lees meer
27
Maart
2019

20e VERJAARDAG VAN ENABEL

Op woensdag 3 april organiseert Enabel een bijzonder evenement om de twintigste verjaardag van het Belgisch ontwikkelingsagentschap te vieren. Daarbij is het niet zozeer de bedoeling om achterom te kijken, maar resoluut vooruit te blikken naar de toekomst: waar staan de wereld en de internationale ontwikkeling over 20 jaar?
Lees meer
1
Maart
2019

EUROPEES PROEFPROJECT PALIM LINKT IT-ONTWIKKELING IN MAROKKO AAN KNELPUNTBEROEPEN IN VLAANDEREN

Brussel, 1 maart 2019 | De Europese Unie, het International Centre for Migration Policy Development (ICMPD) en het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel testen een innovatief migratiemodel uit. Dat legt de link tussen de ontwikkeling van de IT-sector in Marokko en de krapte aan goed opgeleide informatici in Vlaanderen. De aanpak volgt het ‘Global Skills Partnership’-model. Dat gaat ervan uit dat arbeidsmobiliteit alleen gunstig is voor alle partijen als de potentiële werknemers gekwalificeerd werk vinden in hun land van oorsprong én in hun land van bestemming.
LEES MEER
14
November
2018

HAVEN VAN ANTWERPEN GAAT NAUWER SAMENWERKEN MET ENABEL

Antwerpen, 14 november 2018 ¬– De haven van Antwerpen en haar consultancydochter Port of Antwerp International ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst met het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel om de krachten te bundelen in het kader van de duurzame ontwikkeling van havens in ontwikkelingslanden.
Lees meer

STAY INFORMED

Divider text here
Keep up-to-date with our latest activities and with international development trends from a Belgian perspective.