E-tutorial ‘Body & Rights’ | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

Body & Rights - E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

‘Body & Rights’ is een gratis e-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten (SRHR), een initiatief van het platform BeCause Health, samen met DGD, het Instituut voor Tropische Geneeskunde, ICRH/UGent en Sensoa, dat de opdracht uitvoerde. De tutorial kreeg een update in 2021.

Via korte modules, met video’s, meerkeuzevragen en factsheets (nieuw) krijg je een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden. Wegwijzerpagina's (nieuw) laten toe om snel relevante verdragen, strategienota's, databases en concrete richtlijnen per thema te vinden. In vier video-interviews (nieuw) getuigen diplomaten Hannelore Delcour en Dirk Brems, Enabel SRGR-experte Marleen Bosmans en Memisa projectverantwoordelijke Anna Salvati over hun ervaringen in verschillende partnerlanden. Het certificaat dat kan worden behaald, is erkend door de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

De e-tutorial bestaat in het Nederlands, Frans en Engels. Om de tutorial te volgen maak je eerst een account aan op de website.

https://www.bodyandrights.be/

Publicatie Details