Ambulances voor Covid-19-respons | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

Ambulances voor Covid-19-respons

Divider text here
Enabel heeft op 11 april 2020 vier volledig uitgeruste ambulances geleverd aan de Congolese partner. Enabel ging daarmee in op een behoefte van het technisch secretariaat van de Covid-19-respons in de Democratische Republiek Congo. 

Het technisch secretariaat van de Nationale Respons-eenheid (CNR) ontving twee ambulances om de mobiliteit te verbeteren van hun teams en potentiële patiënten van wie de aandoening geavanceerde zorg vereist. 

Twee andere ambulances werden naar het Saint Joseph-ziekenhuis in Kinshasa gebracht. Dat is een van de vijf referentieziekenhuizen waar patiënten die besmet zijn met het Covid-19-virus naartoe worden gebracht. Samen met de ambulances werd een partij mobiele handwasunits bezorgd. Daarmee kan het ziekenhuis de zorg voor zijn patiënten verbeteren. De snelle aanschaf van de ambulances werd mogelijk gemaakt dankzij het gezondheidsprogramma van Enabel in de DR Congo. Dat programma ondersteunt de Congolese regering sinds de uitbraak van de epidemie in het land op 10 maart.

Discover more stories

Noodhulp voor vaccinatie is een prioriteit voor de Europese ontwikkelingsagentschappen. Toch wordt er ook al gewerkt aan de toekomstige zelfvoorziening voor vaccins en gezondheid in Afrika. België wil zeker een rol spelen in deze...
Een wereldburger beseft dat haar of zijn acties een effect hebben op de wereld, en zet zich in voor een meer rechtvaardige, solidaire en duurzame mondiale samenleving. Het programma voor...
In Congo hebben veel huishoudens geen toegang tot drinkbaar water, omdat de watervoorziening er niet bestaat. Maar hoe los je dit op wanneer er ook geen elektriciteit voorhanden is? Enabel pakt het probleem samen met lokale partners aan.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.