Gezondheidswerkers beter opgeleid en uitgerust in de strijd tegen Covid-19 | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

GEZONDHEIDSWERKERS BETER OPGELEID EN UITGERUST VOOR DE BESTRIJDING VAN COVID-19

Divider text here
In antwoord op het Covid-19-actieplan van de regio Koulikoro in Mali heeft Enabel van 21 tot 23 april een opleiding georganiseerd voor 54 gezondheidswerkers uit de regionale gezondheidsdistricten. 

Het gezondheidspersoneel is immers de eerste schakel in de keten van besmetting en verspreiding van het coronavirus, omdat het nauw in contact staat met de zieken. Daarom moeten de zorgverleners de nodige informatie en vaardigheden aangereikt krijgen om de besmettingsketen te doorbreken en de bevolking te sensibiliseren voor hygiënevoorschriften en ander preventieve maatregelen.

Aan het einde van deze opleiding heeft Enabel apparatuur en beschermingsmateriaal tegen Covid-19 overhandigd aan de regionale gezondheidsdirectie. Dat gebeurde in aanwezigheid van de gouverneur van de regio Koulikoro. De kits zullen worden verdeeld binnen de verschillende gezondheidsinstellingen in de regio om een snel interventieteam op te zetten. In een tiental gezondheidsdistricten zullen ook isolatieruimtes worden ingericht.

Er moet worden benadrukt dat deze opleiding die op regionaal niveau plaatsvond, zal worden gevolgd door opleidingsactiviteiten op lokaal niveau. Dankzij de financiële steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking kunnen 558 technische gezondheidswerkers in 10 gezondheidsdistricten worden opgeleid. Bovendien kunnen 1000 opinieleiders in de gemeenschappen worden gesensibiliseerd voor Covid-19. Op die manier kunnen zij zorgen voor preventie en bestrijding van de pandemie in hun gemeenschap.

Discover more stories

Noodhulp voor vaccinatie is een prioriteit voor de Europese ontwikkelingsagentschappen. Toch wordt er ook al gewerkt aan de toekomstige zelfvoorziening voor vaccins en gezondheid in Afrika. België wil zeker een rol spelen in deze...
Een wereldburger beseft dat haar of zijn acties een effect hebben op de wereld, en zet zich in voor een meer rechtvaardige, solidaire en duurzame mondiale samenleving. Het programma voor...
In Congo hebben veel huishoudens geen toegang tot drinkbaar water, omdat de watervoorziening er niet bestaat. Maar hoe los je dit op wanneer er ook geen elektriciteit voorhanden is? Enabel pakt het probleem samen met lokale partners aan.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.