Team Europe-Niger: Samen tegen Covid-19 | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

Team Europe-Niger: Samen tegen Covid-19

Divider text here
In Niger coördineren Enabel en de Europese Unie een project om de veerkracht van het volksgezondheidsysteem tegen de Covid-19-crisis te verbeteren. Dat project wil de impact van de pandemie op de Nigerese bevolking verminderen.

Het zet in op twee essentiële lijnen van het nationale bestrijdingsplan tegen corona:

- Levering van geneesmiddelen en andere medische verbruiksgoederen, lokale productie van hydroalcoholische gel, aanschaf van chloor en sproeiers, aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen (beschermpakken, laarzen, mondmaskers en brillen).

- Uitrusting van 3 regionale ziekenhuizen en het algemeen referentieziekenhuis in Niamey met reanimatiemateriaal voor patiënten met ademhalingsfalen. Deze structuren worden voorzien van reanimatieapparatuur en zuurstofconcentrators. Elk ziekenhuis wordt ook uitgerust met een medische ambulance met zuurstof. Ook is het de bedoeling om 20 zuurstofapparaten voor niet-medische ambulances aan te schaffen.

Op die manier zullen de ondersteunde gezondheidsstructuren de coronapatiënten beter kunnen opvangen en behandelen.

Team Europe-Niger wil bovendien de lokale economie laten draaien. Dat doet het door beschikbare verbruiksgoederen ter plaatse aan te kopen en door de chloor, herbruikbare mondmaskers en oogbescherming lokaal te laten produceren.

Ontdek nog stories

Enabel ondersteunt de Senegalese regering bij het uitwerken van haar landbouwbeleid. Digitale technologieën kunnen hierbij een belangrijke rol spelen om de geleverde inspanningen te versterken en op te schalen.
De ervaring van Enabel met het opbouwen van veerkrachtige en doeltreffende gezondheidssystemen blijkt nu ook relevant in het licht van de enorme uitdagingen die de COVID-19-crisis voor veel landen met zich meebrengt.
Covid-19 heeft het onderwijs over de hele wereld ernstig verstoord. Ook in Oeganda, waar afstandsonderwijs niet vanzelfsprekend is. Enabel biedt zijn Sandbox strategie aan. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.