Ambulances voor Covid-19-respons | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

Ambulances voor Covid-19-respons

Divider text here
Enabel heeft op 11 april 2020 vier volledig uitgeruste ambulances geleverd aan de Congolese partner. Enabel ging daarmee in op een behoefte van het technisch secretariaat van de Covid-19-respons in de Democratische Republiek Congo. 

Het technisch secretariaat van de Nationale Respons-eenheid (CNR) ontving twee ambulances om de mobiliteit te verbeteren van hun teams en potentiële patiënten van wie de aandoening geavanceerde zorg vereist. 

Twee andere ambulances werden naar het Saint Joseph-ziekenhuis in Kinshasa gebracht. Dat is een van de vijf referentieziekenhuizen waar patiënten die besmet zijn met het Covid-19-virus naartoe worden gebracht. Samen met de ambulances werd een partij mobiele handwasunits bezorgd. Daarmee kan het ziekenhuis de zorg voor zijn patiënten verbeteren. De snelle aanschaf van de ambulances werd mogelijk gemaakt dankzij het gezondheidsprogramma van Enabel in de DR Congo. Dat programma ondersteunt de Congolese regering sinds de uitbraak van de epidemie in het land op 10 maart.

Ontdek nog stories

Enabel ondersteunt de Senegalese regering bij het uitwerken van haar landbouwbeleid. Digitale technologieën kunnen hierbij een belangrijke rol spelen om de geleverde inspanningen te versterken en op te schalen.
Covid-19 heeft het onderwijs over de hele wereld ernstig verstoord. Ook in Oeganda, waar afstandsonderwijs niet vanzelfsprekend is. Enabel biedt zijn Sandbox strategie aan. 
Enabel werkt samen met de Rwandese regering en heeft via het ministerie van Volksgezondheid en het Rwanda Biomedisch Centrum (RBC) de strijd tegen de pandemie aangebonden. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.