Team Europe-Niger: Samen tegen Covid-19 | Enabel - Belgisch Ontwikkelingsagentschap

Team Europe-Niger: Samen tegen Covid-19

Divider text here
In Niger coördineren Enabel en de Europese Unie een project om de veerkracht van het volksgezondheidsysteem tegen de Covid-19-crisis te verbeteren. Dat project wil de impact van de pandemie op de Nigerese bevolking verminderen.

Het zet in op twee essentiële lijnen van het nationale bestrijdingsplan tegen corona:

- Levering van geneesmiddelen en andere medische verbruiksgoederen, lokale productie van hydroalcoholische gel, aanschaf van chloor en sproeiers, aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen (beschermpakken, laarzen, mondmaskers en brillen).

- Uitrusting van 3 regionale ziekenhuizen en het algemeen referentieziekenhuis in Niamey met reanimatiemateriaal voor patiënten met ademhalingsfalen. Deze structuren worden voorzien van reanimatieapparatuur en zuurstofconcentrators. Elk ziekenhuis wordt ook uitgerust met een medische ambulance met zuurstof. Ook is het de bedoeling om 20 zuurstofapparaten voor niet-medische ambulances aan te schaffen.

Op die manier zullen de ondersteunde gezondheidsstructuren de coronapatiënten beter kunnen opvangen en behandelen.

Team Europe-Niger wil bovendien de lokale economie laten draaien. Dat doet het door beschikbare verbruiksgoederen ter plaatse aan te kopen en door de chloor, herbruikbare mondmaskers en oogbescherming lokaal te laten produceren.

Discover more stories

Noodhulp voor vaccinatie is een prioriteit voor de Europese ontwikkelingsagentschappen. Toch wordt er ook al gewerkt aan de toekomstige zelfvoorziening voor vaccins en gezondheid in Afrika. België wil zeker een rol spelen in deze...
Een wereldburger beseft dat haar of zijn acties een effect hebben op de wereld, en zet zich in voor een meer rechtvaardige, solidaire en duurzame mondiale samenleving. Het programma voor...
In Congo hebben veel huishoudens geen toegang tot drinkbaar water, omdat de watervoorziening er niet bestaat. Maar hoe los je dit op wanneer er ook geen elektriciteit voorhanden is? Enabel pakt het probleem samen met lokale partners aan.

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.