Jordanïe

Enabel brengt haar expertise op het gebied van beroepsopleiding en technisch onderwijs naar Jordanië. Syrische vluchtelingen en kwetsbare jongeren in het land worden gesteund bij het ontwikkelen van hun technische vaardigheden zodat ze makkelijker aan werk geraken.

Onderwijs en trainingen voor Syrische vluchtelingen en Jordaanse gastgemeenschappen

Door het aanslepende effect van de crisis in Syrië en de opneming van een groot aantal vluchtelingen in de Jordaanse samenleving  wordt het land geconfronteerd met hogere werkloosheidscijfers. De toegenomen concurrentie om de toegang tot openbare diensten, zoals onderwijs en werkgelegenheid, heeft een negatieve impact op de verhoudingen tussen de vluchtelingen en de gastgemeenschappen.

Daarom is de actie van Enabel erop gericht Syrische vluchtelingen en kwetsbare Jordaanse jongeren en vrouwen gelijke kansen te bieden om te worden opgeleid tot technisch geschoolde arbeidskrachten. Op die manier kunnen ze aan de lokale vraag op de arbeidsmarkt voldoen en zo hun kansen op een job bij Jordaanse particuliere bedrijven vergroten.

Contacteer Enabel in Jordanie

Mohammad Iqbal Street 14,Jabal Al Weibdeh, Amman, Jordan  
e-mail:  representation.jordan@enabel.be 
Vertegenwoordiger : Christelle Jocquet

Nieuws & evenementen

Nieuws

24 maart 2023

Vrouwen centraal in de sociale en solidaire economie

In de provincie Tata in de Marokkaanse regio Souss-Massa maakt de vrouwencoöperatie ‘Tiguisselt’ furore. De coöperatie is een echte springplank voor vrouwenemancipatie en een motor voor groei in de lokale economie.

Lees meer

young people at Station J Nieuws

23 maart 2023

Station J: de blik van jonge Palestijnen verruimen

Enabel sloot een partnerschap met Station J om jonge innovators en potentiële ondernemers en onderneemsters te begeleiden van de ideefase naar investeringen en werkgelegenheid.

Lees meer

Two men look at a small hydro power plant in the Manica province of Mozambique. Nieuws

27 maart 2023

Van water naar energie

De ambitie van de regering van Mozambique is duidelijk: Energia para Todos – Energie voor iedereen. De weg naar dat doel is complex. Lees hoe we hier samen met de overheid van Mozambique aan bouwen.

Lees meer

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 27 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)