Jordanïe

Enabel brengt haar expertise op het gebied van beroepsopleiding en technisch onderwijs naar Jordanië. Syrische vluchtelingen en kwetsbare jongeren in het land worden gesteund bij het ontwikkelen van hun technische vaardigheden zodat ze makkelijker aan werk geraken.

Onderwijs en trainingen voor Syrische vluchtelingen en Jordaanse gastgemeenschappen

Door het aanslepende effect van de crisis in Syrië en de opneming van een groot aantal vluchtelingen in de Jordaanse samenleving  wordt het land geconfronteerd met hogere werkloosheidscijfers. De toegenomen concurrentie om de toegang tot openbare diensten, zoals onderwijs en werkgelegenheid, heeft een negatieve impact op de verhoudingen tussen de vluchtelingen en de gastgemeenschappen.

Daarom is de actie van Enabel erop gericht Syrische vluchtelingen en kwetsbare Jordaanse jongeren en vrouwen gelijke kansen te bieden om te worden opgeleid tot technisch geschoolde arbeidskrachten. Op die manier kunnen ze aan de lokale vraag op de arbeidsmarkt voldoen en zo hun kansen op een job bij Jordaanse particuliere bedrijven vergroten.

Contacteer Enabel in Jordanie

Mohammad Iqbal Street 14,Jabal Al Weibdeh, Amman, Jordan  
e-mail:  representation.jordan@enabel.be 
Vertegenwoordiger : Christelle Jocquet

Nieuws & evenementen

kid jumping on a stage Nieuws

08 juni 2024

Investeren in de toekomst : activiteitenverslag 2023 – 2024

Lees waarom we de internationale samenwerking moeten upcyclen. Waarom Enabel niet alleen een Belgisch, maar ook een Europees en Afrikaans agentschap is. Over de start van activiteiten in een nieuw land: Oekraïne. Over de start van nieuwe activiteiten in de sector van de groene waterstof.

Lees meer

Nieuws

07 juni 2024

Het Tanganyika-meer: een bedreigd ecosysteem

Het Tanganyikameer wordt ernstig bedreigd door menselijke activiteiten. Ons doel: een duurzame toekomst garanderen voor de regio en haar bewoners.

Lees meer

green bubbles Nieuws

07 juni 2024

Het energielandschap van morgen

De klimaaturgentie dwingt ons om onze economieën te hertekenen. Daarbij staat de energietransitie centraal in de strijd tegen klimaatverandering.

Lees meer

forest landscape Nieuws

07 juni 2024

Klimaat: hoe kunnen we onze toekomst financieren?

Terwijl klimaatcrises elkaar opvolgen, lijkt de noodzaak om de opwarming van de aarde te beperken tot +1,5 graden dringender dan ooit.

Lees meer

sheeps crossing the road, Niger Nieuws

07 juni 2024

Gezien de instabiliteit van de Sahel is internationale samenwerking essentieel

De Europese en Belgische samenwerking met Afrika, gebaseerd op een logica van solidariteit, moet zich aanpassen aan de nieuwe mondiale geopolitieke situatie.

Lees meer

square in Kyiv, Ukraine Nieuws

07 juni 2024

Oekraïne: nieuw land, nieuwe uitdagingen

In december 2023 gaf de Belgische regering Enabel de opdracht om een programma te lanceren ter ondersteuning van de wederopbouw in Oekraïne.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan