Jordanïe

Enabel brengt haar expertise op het gebied van beroepsopleiding en technisch onderwijs naar Jordanië. Syrische vluchtelingen en kwetsbare jongeren in het land worden gesteund bij het ontwikkelen van hun technische vaardigheden zodat ze makkelijker aan werk geraken.

Onderwijs en trainingen voor Syrische vluchtelingen en Jordaanse gastgemeenschappen

Door het aanslepende effect van de crisis in Syrië en de opneming van een groot aantal vluchtelingen in de Jordaanse samenleving  wordt het land geconfronteerd met hogere werkloosheidscijfers. De toegenomen concurrentie om de toegang tot openbare diensten, zoals onderwijs en werkgelegenheid, heeft een negatieve impact op de verhoudingen tussen de vluchtelingen en de gastgemeenschappen.

Daarom is de actie van Enabel erop gericht Syrische vluchtelingen en kwetsbare Jordaanse jongeren en vrouwen gelijke kansen te bieden om te worden opgeleid tot technisch geschoolde arbeidskrachten. Op die manier kunnen ze aan de lokale vraag op de arbeidsmarkt voldoen en zo hun kansen op een job bij Jordaanse particuliere bedrijven vergroten.

Contacteer Enabel in Jordanie

Mohammad Iqbal Street 14,Jabal Al Weibdeh, Amman, Jordan  
e-mail:  representation.jordan@enabel.be 
Vertegenwoordiger : Christelle Jocquet

Nieuws & evenementen

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

A hospital in Niger. Doctor standing outside the facility, while a woman and man arrive on a motorcycle with their baby. Resources

24 augustus 2022

Sociale gezondheidszorg- Een manier om ongelijkheid te bestrijden

Elk land ter wereld staat voor de uitdaging zijn bevolking te beschermen. Maar hoe zet je sociale bescherming op? Waar te beginnen? Bij Enabel zijn we ervan overtuigd dat toegang tot gezondheidszorg een mensenrecht is, en dat een sterk en duurzaam politiek engagement nodig is om dit te bereiken. Lees meer over onze visie in de brochure die we hierover publiceerden.

Lees meer

Resources

03 november 2016

Digital for Development (D4D): Strategienota voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Deze nota bevat het strategisch beleid inzake ‘Digital for Development’ (D4D – Digitalisering voor Ontwikkeling) voor de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer

body & rights tutoriel Resources

01 maart 2021

Body & Rights – E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

Een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden.

Lees meer

Nieuws

16 november 2022

Ben jij het volgende talent dat we zoeken ?

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je je kandidaat stelt voor het Juniorprogramma. De sollicitatietermijn is verlengd tot zondag 20 november om middernacht.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)