Guinee

Guinee is sinds 2015 een partnerland van de Belgische gouvernementele ontwikkelingssamenwerking. Via dit partnerschap willen we de mensenrechten en de sociale en economische ontwikkeling in het land structureel ondersteunen.

Ondernemerschap

Dit programma heeft als ambitie om de economische, technische en sociale prestaties van de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen te verbeteren. Het spitst zich toe op drie domeinen: de landbouwsector, met prioriteit voor de ananas-, mango- en aardappelketen; het ondernemerschap in de stad, met NICT (de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën) en incubatoren; en het vrouwelijk ondernemerschap.

woman entrpereneur presenting her products at a fair

Seksuele en reproductieve rechten

‘She Decides’ versterkt de toegang tot seksuele en reproductieve rechten voor vrouwen en jongeren. Het heeft ook als doel gendergebaseerd geweld aan te pakken.

woman wearing a t-shirt with the hashtag #WeForHer

Capaciteitsversterking

Een derde onderdeel van de gouvernementele samenwerking zet in op de capaciteitsversterking van spelers – ngo’s, kleine ondernemingen of de civiele maatschappij – in veelbelovende sectoren. Het organiseert meer bepaald workshops waar overlegd wordt en waar gepeild wordt naar de behoeften en oplossingen om de productiviteit te verhogen.

hands moving pieces of paper during brainstorm

Afvalbeheer

Het programma SANITA Villes Propres (Schone Steden) wordt gefinancierd door de Europese Unie en wil het afvalbeheer in de hoofdstad Conakry en de stad Kindia naar een professioneel niveau tillen. Het heeft als doel het inzamelen, sorteren en recycleren van het huishoudelijk afval te verbeteren. Bovendien wil het wegen aanleggen en goten schoonmaken zodat het regenwater beter wordt afgevoerd.

pile of solid waste

Sociaaleconomische kansen voor jongeren

De Europese Unie wil een toekomstperspectief aanbieden door de werkscholen te verbeteren waar jongeren aan het werk worden gezet terwijl ze een concreet vak aanleren. Op die manier kunnen ze na hun opleiding gemakkelijker werk vinden en hun positie in de maatschappij versterken. Hetzelfde programma wordt ook voorgesteld aan jonge migranten die naar hun land zijn teruggekeerd.

back of a man showing a European Union t-shirt

Contacteer het Enabel-team in Guinee

Immeuble Koubia, 3e étage
Corniche Nord Camayenne – Conakry
T + 224 626 634 754 | representation.guinee@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Krista Verstraelen

Nieuws & evenementen

Resources

02 december 2019

Enabel’s genderstrategie 2019-2023

Bij empowerment van vrouwen gaat het erom dat vrouwen macht en controle krijgen over hun eigen leven. Met onze genderstrategie (2019-2023) proberen we dit mechanisme te versterken. Lees meer.

Lees meer

d4d prize and enabel team Evenement

24 november 2022

D4D-prijs (digitalisering voor ontwikkeling): hoogtepunten 

Op 24 november werd de D4D-prijs toegekend. Drie projecten waar Enabel aan meewerkt waren genomineerd. Hieronder vind je een terugblik op deze memorabele dag. 

Lees meer

teams picture signature Nieuws

02 juli 2021

Enabel neemt deel aan multi-stakeholderproject om de Oostelijke Provincie van Rwanda te transformeren door het herstel van bossen en landschappen

Het Green Climate Fund (GCF) en de International Union for Conservation of Nature (IUCN) hebben een financieringsovereenkomst getekend voor het project ‘Transforming Eastern Province through adaptation’ (TREPA). Het GCF draagt 40 miljoen euro bij. Daarbovenop wordt 18 miljoen gemobiliseerd als cofinanciering van de Rwandese regering en andere projectuitvoerende instanties.

Lees meer

beekeeper in tanzania Nieuws

15 september 2021

EU, Enabel en ITC ondersteunen de bijenteelt in Tanzania

Vandaag hebben Jean Van Wetter, algemeen directeur van Enabel, en Pamela Coke-Hamilton, uitvoerend directeur van het International Trade Centre (ITC), een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in Brussel voor een Europees project ter ondersteuning van de bijenteelt in zes regio’s in Tanzania.

Lees meer

health worker preparing a vaccine Nieuws

29 november 2022

Enabel speelt sleutelrol in Europees initiatief om Afrikaanse vaccinproductie op te drijven

Enabel speelt sleutelrol in Europees initiatief om Afrikaanse vaccinproductie op te drijven. Enabel zal werken in een consortium van drie ontwikkelingsagentschappen. Het deelt zijn expertise om de Afrikaanse Unie te helpen tegen 2040 de Afrikaanse vaccinproductie op te voeren tot 60 % van de vaccinbehoefte in Afrika.  

Lees meer

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)