Guinee

Guinee is sinds 2015 een partnerland van de Belgische gouvernementele ontwikkelingssamenwerking. Via dit partnerschap willen we de mensenrechten en de sociale en economische ontwikkeling in het land structureel ondersteunen.

Ondernemerschap

Dit programma heeft als ambitie om de economische, technische en sociale prestaties van de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen te verbeteren. Het spitst zich toe op drie domeinen: de landbouwsector, met prioriteit voor de ananas-, mango- en aardappelketen; het ondernemerschap in de stad, met NICT (de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën) en incubatoren; en het vrouwelijk ondernemerschap.

woman entrpereneur presenting her products at a fair

Seksuele en reproductieve rechten

‘She Decides’ versterkt de toegang tot seksuele en reproductieve rechten voor vrouwen en jongeren. Het heeft ook als doel gendergebaseerd geweld aan te pakken.

woman wearing a t-shirt with the hashtag #WeForHer

Capaciteitsversterking

Een derde onderdeel van de gouvernementele samenwerking zet in op de capaciteitsversterking van spelers – ngo’s, kleine ondernemingen of de civiele maatschappij – in veelbelovende sectoren. Het organiseert meer bepaald workshops waar overlegd wordt en waar gepeild wordt naar de behoeften en oplossingen om de productiviteit te verhogen.

hands moving pieces of paper during brainstorm

Afvalbeheer

Het programma SANITA Villes Propres (Schone Steden) wordt gefinancierd door de Europese Unie en wil het afvalbeheer in de hoofdstad Conakry en de stad Kindia naar een professioneel niveau tillen. Het heeft als doel het inzamelen, sorteren en recycleren van het huishoudelijk afval te verbeteren. Bovendien wil het wegen aanleggen en goten schoonmaken zodat het regenwater beter wordt afgevoerd.

pile of solid waste

Sociaaleconomische kansen voor jongeren

De Europese Unie wil een toekomstperspectief aanbieden door de werkscholen te verbeteren waar jongeren aan het werk worden gezet terwijl ze een concreet vak aanleren. Op die manier kunnen ze na hun opleiding gemakkelijker werk vinden en hun positie in de maatschappij versterken. Hetzelfde programma wordt ook voorgesteld aan jonge migranten die naar hun land zijn teruggekeerd.

back of a man showing a European Union t-shirt

Contacteer het Enabel-team in Guinee

Immeuble Koubia, 3e étage
Corniche Nord Camayenne – Conakry
T + 224 626 634 754 | representation.guinee@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: François Kieffer

Nieuws & evenementen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan