Ivoorkust

cocoa farmer in ivory coast

Sinds 2022 groeien de activiteiten van Enabel in Ivoorkust in sneltempo aan. We voeren er projecten uit met EU-financiering rond menselijke mobiliteit, ondernemerschap en duurzame landbouw.

Duurzame handel en landbouw

Ivoorkust is de grootste cacaoproducent ter wereld. Toch heeft het land moeite om de mensen die in de cacaosector werken een waardig loon te garanderen. Via het Europese initiatief ‘Duurzame cacao’ steunen we de Ivoriaanse regering om de inkomens van cacaoboeren op te krikken. Tegelijk willen we de uitdagingen rond duurzaamheid (ontbossing, bodemdegradatie) in de sector aangaan.

man spreading cocoa beans

Ondernemerschap

Wij werken aan een betere mobiliteit van zelfstandige ondernemers en werknemers van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) in Ivoorkust. Zo bieden we facilitering aan kmo’s om duurzame commerciële partnerschappen op te bouwen met Belgische en Europese bedrijven. Ze genieten ook ondersteuning om nieuwe vaardigheden te verwerven en nieuwe technologieën in te voeren.

Het project is actief in vier belangrijke sectoren: agrovoeding, de digitale economie, de groene economie, en culturele en creatieve industrieën.

two me

Contacteer het Enabel-team in Ivoorkust

Complexe Hôtelier Palm Club
Bâtiment 7, 2ème étage
Abidjan-Cocody
+225 27 22 25 56 39 | representation.cotedivoire@enabel.be
Plaatselijk vertegenwoordiger : Alessio Salvadori Pannini

Nieuws & evenementen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan