Tanzania

Tanzania is sinds 1982 een partnerland van de Belgische gouvernementele samenwerking. De gezamenlijke inspanningen van de Tanzaniaanse en de Belgische regering concentreren zich op twee prioritaire sectoren in de Kigoma-regio: basisinfrastructuur voor water en sanitaire voorzieningen, en duurzame landbouw.

Water en sanitatie

Wij ondersteunen het Tanzaniaanse ministerie voor Water om de watervoorziening en de sanitaire voorzieningen in afgelegen gebieden te ontwikkelen. Wij werken technische oplossingen uit om de toegang tot water in plattelandsgebieden te verbeteren. Bovendien versterken wij de capaciteiten van de lokale gemeenschappen om de watervoorraden beter te beheren. Een goed waterbeheer vergroot namelijk de duurzaamheid van de infrastructuur en van de diensten voor water en sanitatie.

Women at a water tower in Mozambique.

Duurzame landbouw

Wij ondersteunen de Tanzaniaanse regering om de landbouwsector te optimaliseren (productie, verwerking, verkoop) en de deelname van de privésector aan de commerciële landbouw te vergroten.

Voor een maximale impact focussen wij op twee gewassen die het grootste effect op de voedselzekerheid hebben en die het meeste inkomen genereren voor vrouwen en mannen: maniok en bonen.

Car crossing a stone arch bridge in Tanzania.

Bijenteelt

Tanzania heeft een groot potentieel wat betreft milieuvriendelijke productie van honing van hoge kwaliteit. De Tanzaniaanse regering en Enabel investeren – via financiering van de Europese Unie – in de bijenteeltsector van het land als bron voor inclusieve groei, armoedebestrijding en voedselzekerheid.

Beekeeper in Tanzania is preparing to collect honey.

Contacteer het Enabel-team in Tanzania

14/15 Masaki, Haile Selassie Road, 
Oasis Office Park 4th Floor.
PO Box 23209 – Dar Es Salaam
T +255 22 266 7724 | representation.tanzania@enabel.be 
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Koen Goekint

Nieuws & evenementen

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

A hospital in Niger. Doctor standing outside the facility, while a woman and man arrive on a motorcycle with their baby. Resources

24 augustus 2022

Sociale gezondheidszorg- Een manier om ongelijkheid te bestrijden

Elk land ter wereld staat voor de uitdaging zijn bevolking te beschermen. Maar hoe zet je sociale bescherming op? Waar te beginnen? Bij Enabel zijn we ervan overtuigd dat toegang tot gezondheidszorg een mensenrecht is, en dat een sterk en duurzaam politiek engagement nodig is om dit te bereiken. Lees meer over onze visie in de brochure die we hierover publiceerden.

Lees meer

Resources

03 november 2016

Digital for Development (D4D): Strategienota voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Deze nota bevat het strategisch beleid inzake ‘Digital for Development’ (D4D – Digitalisering voor Ontwikkeling) voor de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer

body & rights tutoriel Resources

01 maart 2021

Body & Rights – E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

Een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden.

Lees meer

Nieuws

16 november 2022

Ben jij het volgende talent dat we zoeken ?

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je je kandidaat stelt voor het Juniorprogramma. De sollicitatietermijn is verlengd tot zondag 20 november om middernacht.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)