Governance

Wij ondersteunen overheidsinstellingen om efficiënt, inclusief en verantwoordelijk te worden zodat de dienstverlening aan de burgers verbetert en de rechtsstaat en het maatschappelijk engagement worden versterkt.

Wat we doen

Rechtsstaat, justitie en veiligheid

Wij versterken de rechtsstaat, de rechtspraak, de veiligheid en de mensenrechten om een duurzame menselijke ontwikkeling tot stand te brengen en extreme armoede uit te roeien.

Efficiënte, afrekenbare en inclusieve instellingen

Wij steunen onze partners bij hun institutionele hervormingen om efficiënte en stabiele instellingen te vormen. Wij versterken het maatschappelijk engagement en de relaties tussen de staat en de burgers voor een efficiënt en inclusief overheidsapparaat.

Decentralisatie en lokaal bestuur

Wij helpen onze partners bij het ontwikkelen van een inclusief lokaal bestuur. Wij steunen de lokale en regionale ontwikkeling door de synergie tussen de staat, de civiele maatschappij en de private sector te versterken.

Fragiele situaties

Wij werken in een groot aantal fragiele landen of in fragiele situaties. Daarom moeten wij onze benaderingen en interventies aanpassen aan deze omstandigheden. Bovendien voeren wij interventies uit met als doel de onderliggende oorzaken van fragiliteit en conflicten aan te pakken.

Lokale middelen

Wij helpen onze partners om lokale middelen (belastinginkomsten) in te zetten om hun ontwikkeling en hun dienstverlening aan de gemeenschap te verankeren in een duurzame en autonome dynamiek.

Mensenrechten

Wij zorgen ervoor dat de civiele, politieke, economische, sociale en ecologische mensenrechten gepromoot en geïntegreerd worden in onze interventies. Verder zien wij erop toe dat onze projecten de gelijkheid tussen vrouwen en mannen bevorderen.

Nieuws & evenementen

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 23 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Nieuws

31 januari 2023

Kweken van kleine herkauwers in Mali: het verhaal van Nana Sangaré Dembélé 

In Mali verhoogt het professionaliseren van het vetmesten van kleine herkauwers door vrouwen het gezinsinkomen en de weerbaarheid van familiebedrijven tegen klimaatverandering. Nana Sangaré Dembélé kreeg een technische opleiding en werd zelf trainer.

Lees meer

Two women look into the camera showing their garden in Niger. A girls hides behind a tree. Goats are running around the garden. Nieuws

01 februari 2023

Biogas voor huishoudelijk gebruik, een duurzame energieoplossing getest in Niger

In Niger kookt meer dan 90 % van de bevolking op hout. Dat is heel slecht voor het milieu. Om dat probleem aan te pakken, experimenteert Enabel met de productie van biogas voor huishoudelijk gebruik bij 10 landbouwers-veehoudersgezinnen in de dorpen Nawdéo en Rounto Tanda in de regio Dosso. Lees meer.

Lees meer

palestinian woman sewing fabric Nieuws

23 januari 2023

Enabel bevordert vrouwelijk ondernemerschap in Afrika en het Midden-Oosten

Op initiatief van de minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid heeft het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel de Awa-prijs in het leven geroepen. Met deze prijs wil België veelbelovende initiatieven van vrouwelijke ondernemers in Afrika en het Midden-Oosten belonen en vrouwelijk leiderschap bevorderen.

Lees meer

Three judges in Burundi listen to a case.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)