Onze identiteit

Onze visie, missie en waarden

African women and men discussing policies in a board room.

Scroll

Visie

Wij bouwen aan een duurzame wereld waar vrouwen en mannen in een rechtsstaat leven en de vrijheid hebben om zich ten volle te ontplooien.
Wij zijn een Europese speler die de impact van België op de internationale ontwikkeling versterkt.
Als kenniscentrum denken en handelen wij in termen van strategische en beleidsbeïnvloeding ten gunste van de ontwikkeling.
Onze genetwerkte expertise kan snel worden gemobiliseerd om duurzame ontwikkelingsacties uit te voeren, die aansluiten bij de prioriteiten van België en de doelstellingen van onze partners.
Picture of Enabel offices in Brussels

Missie

Enabel is het ontwikkelingsagentschap van de Belgische federale regering; wij voeren het Belgisch internationaal ontwikkelingsbeleid uit.

Wij voeren alle opdrachten van openbare dienst uit in het kader van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, in België en het buitenland.
Wij bieden de meest gepaste expertise aan, waaronder de Belgische overheidsexpertise, bevorderen de interactie tussen alle actoren en sluiten de best mogelijke partnerschappen af.
Enabel versterkt de impact van België inzake internationale ontwikkeling door opdrachten voor – zowel nationale als internationale – derde opdrachtgevers uit te voeren.
top shot showing three people in a meeting

Waarden

Engagement:  Wij zijn toegewijd en vastberaden in het uitvoeren van onze persoonlijke opdrachten net als in het bijdragen tot de uitvoering van opdrachten die we als organisatie hebben.

Respect:  Wij erkennen de identiteit en de waardigheid van ieder individu, koesteren diversiteit en respecteren de know-how, het werk en de ideeën van onze partners, opdrachtgevers en collega’s.

Verantwoordelijkheidszin:  Wij zijn ons ten zeerste bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen bijdragen aan het uitroeien van armoede en het bouwen van een rechtvaardige wereld.

Integriteit:  In alles wat we doen, op alle niveaus en zonder enig persoonlijk voordeel, geven we blijk van waardigheid, betrouwbaarheid, oprechtheid en eerlijkheid.

two people talking at a table

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan