Burkina Faso

woman saluting a police officer

Burkina Faso is sinds 2015 een partnerland van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Met het partnerschap 2019-2023 wil België de inclusieve en duurzame economische ontwikkeling van de regio ‘Centre-Est’ van het land structureel ondersteunen.

Ondernemerschap

Enabel ondersteunt inclusief en duurzaam ondernemerschap om het concurrentievermogen van ondernemingen in de stad en op het platteland te verbeteren en om meer waardig werk te creëren. Het doel is om kleine en middelgrote ondernemingen in de groene economie, de voedingsmiddelensector en de ambachtelijke sector verder uit te bouwen en duurzaam te maken.

Het project zorgt ervoor dat producentenorganisaties een grotere stem krijgen in het productieproces. Financiële diensten worden gediversifieerd en aangepast zodat ze ondernemingen kunnen helpen oprichten en groeien. Enabel herstelt ook de economische infrastructuur en legt landbouwwegen aan om gebieden beter bereikbaar te maken.

woman entrepreneur discussing with a man

Veiligheid

Om de veiligheid in de regio te versterken worden gemeentelijke politiekantoren gebouwd en uitgerust in gebieden waar momenteel geen interne veiligheidsdiensten aanwezig zijn. Enabel helpt de prioriteiten vast te leggen voor de lokale veiligheidsplannen. Bovendien moedigen we een betere samenwerking tussen de interne veiligheidsdiensten en de bevolking aan.

man and woman police officer shaking hands

‘She Decides’

Gezinsplanning promoten en geweld tegen vrouwen en meisjes een halt toeroepen vormt de rode draad van de interventie ‘She Decides’. Toegang tot goede informatie over verschillende gezondheidskwesties is van essentieel belang om vrouwen en meisjes op weg te helpen om hun rechten uit te oefenen.

Zo ondersteunt Enabel de lokale overheden bij het nemen van de nodige maatregelen om de seksuele en reproductieve rechten te verankeren.

so girls like me can choose

Digitale vaardigheden

Enabel wil de digitale en innovatieve vaardigheden versterken van zowel ondernemers als jongeren en volwassenen uit de regio, omdat dit eveneens bijdraagt tot de sociaaleconomische ontwikkeling van het gebied.

girl taking a picture with her phone

Contacteer het Enabel-team in Burkina Faso

417 Avenue KWAME N’KRUMA (tegenover restaurant le Coq bleu)
2ième étage de l’Immeuble de l’Autorité de Développement Intégré de la Région du Liptako-Gourma
BP 138 – Ouagadougou 
T + 226 25 33 31 54  | representation.bfa@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Olivier Krins

Nieuws & evenementen

teams picture signature Nieuws

02 juli 2021

Enabel neemt deel aan multi-stakeholderproject om de Oostelijke Provincie van Rwanda te transformeren door het herstel van bossen en landschappen

Het Green Climate Fund (GCF) en de International Union for Conservation of Nature (IUCN) hebben een financieringsovereenkomst getekend voor het project ‘Transforming Eastern Province through adaptation’ (TREPA). Het GCF draagt 40 miljoen euro bij. Daarbovenop wordt 18 miljoen gemobiliseerd als cofinanciering van de Rwandese regering en andere projectuitvoerende instanties.

Lees meer

beekeeper in tanzania Nieuws

15 september 2021

EU, Enabel en ITC ondersteunen de bijenteelt in Tanzania

Vandaag hebben Jean Van Wetter, algemeen directeur van Enabel, en Pamela Coke-Hamilton, uitvoerend directeur van het International Trade Centre (ITC), een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in Brussel voor een Europees project ter ondersteuning van de bijenteelt in zes regio’s in Tanzania.

Lees meer

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

A hospital in Niger. Doctor standing outside the facility, while a woman and man arrive on a motorcycle with their baby. Resources

24 augustus 2022

Sociale gezondheidszorg- Een manier om ongelijkheid te bestrijden

Elk land ter wereld staat voor de uitdaging zijn bevolking te beschermen. Maar hoe zet je sociale bescherming op? Waar te beginnen? Bij Enabel zijn we ervan overtuigd dat toegang tot gezondheidszorg een mensenrecht is, en dat een sterk en duurzaam politiek engagement nodig is om dit te bereiken. Lees meer over onze visie in de brochure die we hierover publiceerden.

Lees meer

Resources

03 november 2016

Digital for Development (D4D): Strategienota voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Deze nota bevat het strategisch beleid inzake ‘Digital for Development’ (D4D – Digitalisering voor Ontwikkeling) voor de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)