Burkina Faso

woman saluting a police officer

Burkina Faso is sinds 2015 een partnerland van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Met het partnerschap 2019-2023 wil België de inclusieve en duurzame economische ontwikkeling van de regio ‘Centre-Est’ van het land structureel ondersteunen.

Ondernemerschap

Enabel ondersteunt inclusief en duurzaam ondernemerschap om het concurrentievermogen van ondernemingen in de stad en op het platteland te verbeteren en om meer waardig werk te creëren. Het doel is om kleine en middelgrote ondernemingen in de groene economie, de voedingsmiddelensector en de ambachtelijke sector verder uit te bouwen en duurzaam te maken.

Het project zorgt ervoor dat producentenorganisaties een grotere stem krijgen in het productieproces. Financiële diensten worden gediversifieerd en aangepast zodat ze ondernemingen kunnen helpen oprichten en groeien. Enabel herstelt ook de economische infrastructuur en legt landbouwwegen aan om gebieden beter bereikbaar te maken.

woman entrepreneur discussing with a man

Veiligheid

Om de veiligheid in de regio te versterken worden gemeentelijke politiekantoren gebouwd en uitgerust in gebieden waar momenteel geen interne veiligheidsdiensten aanwezig zijn. Enabel helpt de prioriteiten vast te leggen voor de lokale veiligheidsplannen. Bovendien moedigen we een betere samenwerking tussen de interne veiligheidsdiensten en de bevolking aan.

man and woman police officer shaking hands

‘She Decides’

Gezinsplanning promoten en geweld tegen vrouwen en meisjes een halt toeroepen vormt de rode draad van de interventie ‘She Decides’. Toegang tot goede informatie over verschillende gezondheidskwesties is van essentieel belang om vrouwen en meisjes op weg te helpen om hun rechten uit te oefenen.

Zo ondersteunt Enabel de lokale overheden bij het nemen van de nodige maatregelen om de seksuele en reproductieve rechten te verankeren.

so girls like me can choose

Digitale vaardigheden

Enabel wil de digitale en innovatieve vaardigheden versterken van zowel ondernemers als jongeren en volwassenen uit de regio, omdat dit eveneens bijdraagt tot de sociaaleconomische ontwikkeling van het gebied.

girl taking a picture with her phone

Contacteer het Enabel-team in Burkina Faso

417 Avenue KWAME N’KRUMA (tegenover restaurant le Coq bleu)
2ième étage de l’Immeuble de l’Autorité de Développement Intégré de la Région du Liptako-Gourma
BP 138 – Ouagadougou 
T + 226 25 33 31 54  | representation.bfa@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Olivier Krins

Nieuws & evenementen

Nieuws

24 maart 2023

Vrouwen centraal in de sociale en solidaire economie

In de provincie Tata in de Marokkaanse regio Souss-Massa maakt de vrouwencoöperatie ‘Tiguisselt’ furore. De coöperatie is een echte springplank voor vrouwenemancipatie en een motor voor groei in de lokale economie.

Lees meer

young people at Station J Nieuws

23 maart 2023

Station J: de blik van jonge Palestijnen verruimen

Enabel sloot een partnerschap met Station J om jonge innovators en potentiële ondernemers en onderneemsters te begeleiden van de ideefase naar investeringen en werkgelegenheid.

Lees meer

Two men look at a small hydro power plant in the Manica province of Mozambique. Nieuws

27 maart 2023

Van water naar energie

De ambitie van de regering van Mozambique is duidelijk: Energia para Todos – Energie voor iedereen. De weg naar dat doel is complex. Lees hoe we hier samen met de overheid van Mozambique aan bouwen.

Lees meer

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 27 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)