Burkina Faso

woman saluting a police officer

Burkina Faso is sinds 2015 een partnerland van de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Met het partnerschap 2019-2023 wil België de inclusieve en duurzame economische ontwikkeling van de regio ‘Centre-Est’ van het land structureel ondersteunen.

Ondernemerschap

Enabel ondersteunt inclusief en duurzaam ondernemerschap om het concurrentievermogen van ondernemingen in de stad en op het platteland te verbeteren en om meer waardig werk te creëren. Het doel is om kleine en middelgrote ondernemingen in de groene economie, de voedingsmiddelensector en de ambachtelijke sector verder uit te bouwen en duurzaam te maken.

Het project zorgt ervoor dat producentenorganisaties een grotere stem krijgen in het productieproces. Financiële diensten worden gediversifieerd en aangepast zodat ze ondernemingen kunnen helpen oprichten en groeien. Enabel herstelt ook de economische infrastructuur en legt landbouwwegen aan om gebieden beter bereikbaar te maken.

woman entrepreneur discussing with a man

Veiligheid

Om de veiligheid in de regio te versterken worden gemeentelijke politiekantoren gebouwd en uitgerust in gebieden waar momenteel geen interne veiligheidsdiensten aanwezig zijn. Enabel helpt de prioriteiten vast te leggen voor de lokale veiligheidsplannen. Bovendien moedigen we een betere samenwerking tussen de interne veiligheidsdiensten en de bevolking aan.

man and woman police officer shaking hands

‘She Decides’

Gezinsplanning promoten en geweld tegen vrouwen en meisjes een halt toeroepen vormt de rode draad van de interventie ‘She Decides’. Toegang tot goede informatie over verschillende gezondheidskwesties is van essentieel belang om vrouwen en meisjes op weg te helpen om hun rechten uit te oefenen.

Zo ondersteunt Enabel de lokale overheden bij het nemen van de nodige maatregelen om de seksuele en reproductieve rechten te verankeren.

so girls like me can choose

Digitale vaardigheden

Enabel wil de digitale en innovatieve vaardigheden versterken van zowel ondernemers als jongeren en volwassenen uit de regio, omdat dit eveneens bijdraagt tot de sociaaleconomische ontwikkeling van het gebied.

girl taking a picture with her phone

Contacteer het Enabel-team in Burkina Faso

417 Avenue KWAME N’KRUMA (tegenover restaurant le Coq bleu)
2ième étage de l’Immeuble de l’Autorité de Développement Intégré de la Région du Liptako-Gourma
BP 138 – Ouagadougou 
T + 226 25 33 31 54  | representation.bfa@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Danny Denolf

Nieuws & evenementen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan