Niger

De Belgische ontwikkelingssamenwerking is ruim 50 jaar actief in Niger. Door samen te werken met nationale overheidsinstellingen proberen we de levensomstandigheden van de Nigerese bevolking te verbeteren.

Gezondheid

Gezond zijn is een basisvoorwaarde om deel te nemen aan het actieve leven en bij te dragen aan de ontwikkeling van een land. Wij helpen Niger te zorgen voor kwaliteitsvolle gezondheidsdiensten die toegankelijk zijn voor de hele bevolking.

Wij ondersteunen daarom elke schakel van het gezondheidssysteem. Enerzijds helpen wij het ministerie van Volksgezondheid het gezondheidsbeleid te bepalen, de uitvoering ervan te controleren en de gezondheidssector te coördineren.

Daarnaast vormen ook de pilootprojecten in de districten Gothèye en Gaya een speerpunt van ons programma. Daar bekijken we hoe structurele hervormingen zoals de financiering van de gezondheidsinstellingen op basis van hun prestaties, de digitalisering in de zorgsector en de garantie op kwaliteitsvolle diensten voor de bevolking, het best in de praktijk kunnen worden gebracht.

Nurse preparing an ambulance while women and child sit inside waiting.

Veeteelt en voedselzekerheid

De veeteelt is voor de Nigerese economie een belangrijke sector met een groot groeipotentieel. We ondersteunen deze sector om de voedselzekerheid te verbeteren en de inkomsten van de bevolking die ervan afhankelijk is te verhogen.

Het is een grote uitdaging om de veeteeltsystemen veerkrachtiger, efficiënter en duurzamer te maken. Wij willen daarbij helpen aan de hand van acties gericht op veeteelt, meer bepaald op het vlak van productie, verwerking en commercialisering, maar ook via interventies gericht op het behoud, het beheer en herstel van natuurlijke rijkdommen.

Om de ontwikkeling van de veeteelt op lange termijn te verbeteren, gaan deze acties hand in hand met capaciteitsversterking van de verschillende betrokken spelers (openbare en privé-actoren, civiele maatschappij) zodat ze hun respectieve rol ten volle kunnen vervullen.

Herder in Niger with a goat in his arms.

Contacteer het Enabel-team in Niger

Niamey-Plateau
Issa Béri (IB) Rue IB -40
(verharde weg achter het Lyceum Issa Béri)
BP 12987 Niamey
T + 227 20 73 39 61 I representation.niger@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Sandra Galbusera

Nieuws & evenementen

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

A hospital in Niger. Doctor standing outside the facility, while a woman and man arrive on a motorcycle with their baby. Resources

24 augustus 2022

Sociale gezondheidszorg- Een manier om ongelijkheid te bestrijden

Elk land ter wereld staat voor de uitdaging zijn bevolking te beschermen. Maar hoe zet je sociale bescherming op? Waar te beginnen? Bij Enabel zijn we ervan overtuigd dat toegang tot gezondheidszorg een mensenrecht is, en dat een sterk en duurzaam politiek engagement nodig is om dit te bereiken. Lees meer over onze visie in de brochure die we hierover publiceerden.

Lees meer

Resources

03 november 2016

Digital for Development (D4D): Strategienota voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Deze nota bevat het strategisch beleid inzake ‘Digital for Development’ (D4D – Digitalisering voor Ontwikkeling) voor de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer

body & rights tutoriel Resources

01 maart 2021

Body & Rights – E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

Een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden.

Lees meer

Nieuws

16 november 2022

Ben jij het volgende talent dat we zoeken ?

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je je kandidaat stelt voor het Juniorprogramma. De sollicitatietermijn is verlengd tot zondag 20 november om middernacht.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)