Senegal

Het samenwerkingsakkoord tussen België en Senegal voor 2019-2023 ondersteunt de economische, sociale en ecologische stabiliteit van Senegal. Enabel zet zich in voor gelijke rechten en kansen voor de bevolking uit de regio Sine-Saloum.

Gezondheidszorg

Ons gezondheidsprogramma steunt op 3 pijlers: de toegang tot informatie, opleiding en vorming op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid verbeteren; gendergerelateerd geweld voorkomen en de slachtoffers ervan verzorgen; en hoogwaardige diensten voor seksuele en reproductieve gezondheid aanbieden.

Medical workers sitting behind the medicine dispensary desk.

Ondernemerschap

Enabel wil een moderne, competitieve en duurzame infrastructuur voor de voedingsmiddelenindustrie in de regio Sine-Saloum helpen oprichten. Daarom zal het financiële, technische, menselijke en sociale kapitaal van kleine en middelgrote ondernemingen versterkt worden.

Woman entrepreneur showing brochures.

Capaciteitsversterking

Enabel ondersteunt iedereen die betrokken is bij onze projecten of werkt voor partnerorganisaties met het uitbouwen van digitale vaardigheden en managementcapaciteiten. Op deze manier kunnen alle betrokkenen werken met de digitale tools die onze projecten opzetten, en kunnen ze de hulpmiddelen efficiënt beheren.

Woman facilitating a workshop.

Contacteer het Enabel-team in Senegal

52 Sotrac Mermoz,
BP 24474 Dakar
T + 221 338 60 01 25 | representation.senegal@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Régine Debrabandere

Nieuws & evenementen

Nieuws

24 maart 2023

Vrouwen centraal in de sociale en solidaire economie

In de provincie Tata in de Marokkaanse regio Souss-Massa maakt de vrouwencoöperatie ‘Tiguisselt’ furore. De coöperatie is een echte springplank voor vrouwenemancipatie en een motor voor groei in de lokale economie.

Lees meer

young people at Station J Nieuws

23 maart 2023

Station J: de blik van jonge Palestijnen verruimen

Enabel sloot een partnerschap met Station J om jonge innovators en potentiële ondernemers en onderneemsters te begeleiden van de ideefase naar investeringen en werkgelegenheid.

Lees meer

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 27 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Nieuws

31 januari 2023

Kweken van kleine herkauwers in Mali: het verhaal van Nana Sangaré Dembélé 

In Mali verhoogt het professionaliseren van het vetmesten van kleine herkauwers door vrouwen het gezinsinkomen en de weerbaarheid van familiebedrijven tegen klimaatverandering. Nana Sangaré Dembélé kreeg een technische opleiding en werd zelf trainer.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)