Senegal

Het samenwerkingsakkoord tussen België en Senegal voor 2019-2023 ondersteunt de economische, sociale en ecologische stabiliteit van Senegal. Enabel zet zich in voor gelijke rechten en kansen voor de bevolking uit de regio Sine-Saloum.

Gezondheidszorg

Ons gezondheidsprogramma steunt op 3 pijlers: de toegang tot informatie, opleiding en vorming op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid verbeteren; gendergerelateerd geweld voorkomen en de slachtoffers ervan verzorgen; en hoogwaardige diensten voor seksuele en reproductieve gezondheid aanbieden.

Medical workers sitting behind the medicine dispensary desk.

Ondernemerschap

Enabel wil een moderne, competitieve en duurzame infrastructuur voor de voedingsmiddelenindustrie in de regio Sine-Saloum helpen oprichten. Daarom zal het financiële, technische, menselijke en sociale kapitaal van kleine en middelgrote ondernemingen versterkt worden.

Woman entrepreneur showing brochures.

Capaciteitsversterking

Enabel ondersteunt iedereen die betrokken is bij onze projecten of werkt voor partnerorganisaties met het uitbouwen van digitale vaardigheden en managementcapaciteiten. Op deze manier kunnen alle betrokkenen werken met de digitale tools die onze projecten opzetten, en kunnen ze de hulpmiddelen efficiënt beheren.

Woman facilitating a workshop.

Contacteer het Enabel-team in Senegal

52 Sotrac Mermoz,
BP 24474 Dakar
T + 221 338 60 01 25 | representation.senegal@enabel.be
Plaatselijk Vertegenwoordiger: Régine Debrabandere

Nieuws & evenementen

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

A hospital in Niger. Doctor standing outside the facility, while a woman and man arrive on a motorcycle with their baby. Resources

24 augustus 2022

Sociale gezondheidszorg- Een manier om ongelijkheid te bestrijden

Elk land ter wereld staat voor de uitdaging zijn bevolking te beschermen. Maar hoe zet je sociale bescherming op? Waar te beginnen? Bij Enabel zijn we ervan overtuigd dat toegang tot gezondheidszorg een mensenrecht is, en dat een sterk en duurzaam politiek engagement nodig is om dit te bereiken. Lees meer over onze visie in de brochure die we hierover publiceerden.

Lees meer

Resources

03 november 2016

Digital for Development (D4D): Strategienota voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Deze nota bevat het strategisch beleid inzake ‘Digital for Development’ (D4D – Digitalisering voor Ontwikkeling) voor de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer

body & rights tutoriel Resources

01 maart 2021

Body & Rights – E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

Een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden.

Lees meer

Nieuws

16 november 2022

Ben jij het volgende talent dat we zoeken ?

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je je kandidaat stelt voor het Juniorprogramma. De sollicitatietermijn is verlengd tot zondag 20 november om middernacht.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)