Week van de Fair Trade

Woman holding a pineapple in a pineapple processing factory in Benin.

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet.

In heel België worden er 10 dagen lang activiteiten georganiseerd die je op een leuke manier laten kennismaken met eerlijke handel en eerlijke producten.

 

Waarom een week van de fair trade?

Fair trade is een sector die voortdurend evolueert. Tijdens de Week van de Fair Trade kan je het diverse aanbod van fairtradeproducten ontdekken. Op die manier willen we mensen motiveren om voor fair trade te kiezen, want met elke fairtradeaankoop geef je een kleine producent de kans op een beter leven. Als consument heb jij de macht om levensomstandigheden te verbeteren.

 

Hoe werkt fair trade?

Een van de belangrijkste principes van eerlijke handel of fair trade is dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn product.

Maar het gaat verder dan dat. Eerlijke handel garandeert een reeks goede handelsvoorwaarden (zoals afspraken op lange termijn met afnemers), respecteert de rechten van de werknemer en het milieu, zorgt voor een betere markttoegang en versterkt de producentenorganisaties en hun netwerken.

Fair trade geeft benadeelde producenten, voornamelijk uit het Globale Zuiden, de kans om een menswaardig bestaan op te bouwen voor zichzelf en voor hun familie.

De Week van de Fair Trade is een initiatief van het Trade for Development Centre van Enabel, in samenwerking met de belangrijkste fairtradeverenigingen in België.

 

Nieuws & Evenementen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan