Evelien Masschelein benoemd tot directeur Expertise & Think bij Enabel

Enabel, het agentschap voor internationale samenwerking van de federale overheid, benoemt met Evelien Masschelein een ervaren insider. Masschelein was tot eind 2023 landenvertegenwoordigster voor Enabel in Marokko, en ook bevoegd voor de activiteiten van het agentschap in Mauritanië en Tunesië.

 

De nieuwe directeur Expertise & Think heeft bij verschillende organisaties gewerkt voordat ze 7 jaar geleden bij Enabel begon als onderwijsspecialiste in Palestina. Ze werkte rond innovatie aan de Universiteit van Leuven, eerst in een onderzoeksproject en daarna als beleidsexperte. Vervolgens werkte ze voor een strategische beleidseenheid onder de dubbele auspiciën van de Vlaamse ministers van Werk en Onderwijs en was ze landenvertegenwoordigster voor VVOB in Ecuador.

Evelien combineert uitstekende beleids- en onderzoekscapaciteiten met gedegen en bewezen managementervaring in verschillende contexten. Haar passie ligt in het stimuleren van teams om impact te creëren in moeilijke situaties en om te kijken waar expertise kan worden ontwikkeld en optimaal kan worden benut.
 

“Expertise is de basisgrondstof van Enabel. De mondiale uitdagingen worden almaar urgenter en complexer, en wij moeten bij de zaak blijven om innoverende oplossingen te bedenken die een blijvende impact hebben,” zegt Algemeen directeur Jean Van Wetter.


“Ik ben ervan overtuigd dat Evelien de organisatie in staat zal stellen om de beste Belgische en Europese expertise en knowhow te mobiliseren voor onze partners. Haar jarenlange ervaring in de academische en de openbare sector in een internationale context is bijzonder waardevol om Enabel verder te positioneren als een toonaangevende organisatie, erkend voor de kwaliteit en de relevantie van haar expertise,”
aldus nog Van Wetter.

Meer updates en publicaties

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan