Evelien Masschelein benoemd tot directeur Expertise & Think bij Enabel

Enabel, het agentschap voor internationale samenwerking van de federale overheid, benoemt met Evelien Masschelein een ervaren insider. Masschelein was tot eind 2023 landenvertegenwoordigster voor Enabel in Marokko, en ook bevoegd voor de activiteiten van het agentschap in Mauritanië en Tunesië.

 

De nieuwe directeur Expertise & Think heeft bij verschillende organisaties gewerkt voordat ze 7 jaar geleden bij Enabel begon als onderwijsspecialiste in Palestina. Ze werkte rond innovatie aan de Universiteit van Leuven, eerst in een onderzoeksproject en daarna als beleidsexperte. Vervolgens werkte ze voor een strategische beleidseenheid onder de dubbele auspiciën van de Vlaamse ministers van Werk en Onderwijs en was ze landenvertegenwoordigster voor VVOB in Ecuador.

Evelien combineert uitstekende beleids- en onderzoekscapaciteiten met gedegen en bewezen managementervaring in verschillende contexten. Haar passie ligt in het stimuleren van teams om impact te creëren in moeilijke situaties en om te kijken waar expertise kan worden ontwikkeld en optimaal kan worden benut.
 

“Expertise is de basisgrondstof van Enabel. De mondiale uitdagingen worden almaar urgenter en complexer, en wij moeten bij de zaak blijven om innoverende oplossingen te bedenken die een blijvende impact hebben,” zegt Algemeen directeur Jean Van Wetter.


“Ik ben ervan overtuigd dat Evelien de organisatie in staat zal stellen om de beste Belgische en Europese expertise en knowhow te mobiliseren voor onze partners. Haar jarenlange ervaring in de academische en de openbare sector in een internationale context is bijzonder waardevol om Enabel verder te positioneren als een toonaangevende organisatie, erkend voor de kwaliteit en de relevantie van haar expertise,”
aldus nog Van Wetter.

Meer updates en publicaties

belgo namibian press conference Nieuws

22 mei 2024

België ontvangt een Namibische delegatie in het kader van de Belgisch-Namibische samenwerking voor waterstof en hernieuwbare energie

Deze dinsdag ontvangt minister van Energie Tinne Van der Straeten samen met CEO Jean Van Wetter van Enabel een Namibische delegatie voor een werkbezoek van 10 dagen over waterstof en hernieuwbare energie.

Lees meer

Nieuws

25 april 2024

Medewerker van Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza komt om bij bombardement

Met diep verdriet en afschuw vernemen wij de dood van onze collega Abdallah Nabhan (33) en zijn 7-jarig zoontje Jamal afgelopen nacht na een bombardement van het Israelische leger in het oostelijke gedeelte van de stad Rafah.

Lees meer

king of belgium and enabel colleagues Nieuws

24 april 2024

Koning Filip bezoekt Enabel

Koning Filip brengt op woensdag 24 april een officieel bezoek aan Enabel in de Hoogstraat in Brussel.

Lees meer

event back drop with enabel written on it Nieuws

03 april 2024

Enabel viert 25-jarig bestaan

'Upcycling Internationale Cooperation. Dit was de titel van een avondevent georganiseerd op 28 maart 2024 naar aanleiding van onze 25e verjaardag.

Lees meer

woman sitting down, smiling Nieuws

12 maart 2024

#TeamBelgium zet in op vrouwen

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag hebben Enabel, de DGD en BIO veerkrachtige vrouwen in de kijker gezet.

Lees meer

signature with africa cdc Nieuws

05 februari 2024

Africa CDC en Enabel werken nauwer samen om de gezondheidssystemen in Afrika te versterken

De samenwerking met Africa CDC is van het grootste belang om vooruitgang te boeken en de continentale structuur voor gezondheidsbescherming te versterken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan