Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking

#EnablingTheFuture event

Op 15 december nodigt Enabel je uit voor een evenement over sociale innovatie in Brussel of online.

Enabel nodigt sociale vernieuwers, experts en partners in innovatie uit om de deelnemers te inspireren en aan te moedigen tot gezamenlijke actie.

Deze eerste editie van #EnablingTheFuture is toegespitst op het Wehubit-programma. Dat is het innovatiefonds en vlaggenschipprogramma van Enabel voor ondersteuning aan de opschaling van digitale sociale innovaties. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om sociale vernieuwers en innovatieteams uit West-, Oost- en Centraal-Afrika, het Midden-Oosten en Europa te ontmoeten. Zij werken aan digitale sociale innovaties op het gebied van bijvoorbeeld e-gezondheid, klimaatslimme landbouw, EdTech, empowerment van vrouwen, digitale vaardigheden en slimme steden.

#EnablingTheFuture zal uitgroeien tot een jaarlijkse campagne voor gezamenlijke actie en investeringen in innovatie en impact rond mondiale uitdagingen. Daarbij wordt inspiratie geboden voor impactvolle innovatie en alternatieven voor het Noord-Zuid-discours in internationale samenwerking. Ook worden allianties bevorderd tussen publieke, private, onderzoeks- en maatschappelijke actoren in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

Vragen? Contacteer wehubit@enabel.be – innovation@enabel.be

Wil je van gedachten wisselen met onze experten en sprekers?

Registreer nu om deel te nemen, op ons kantoor in Brussel of online.

Het maximum aantal mensen dat aan het face-to-face evenement in Brussel kan deelnemen is bereikt. Je kan je wel nog inschrijven voor de twee sessies die ook online zullen plaatsvinden.

Meer updates en publicaties

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan