Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking

#EnablingTheFuture event

Op 15 december nodigt Enabel je uit voor een evenement over sociale innovatie in Brussel of online.

Enabel nodigt sociale vernieuwers, experts en partners in innovatie uit om de deelnemers te inspireren en aan te moedigen tot gezamenlijke actie.

Deze eerste editie van #EnablingTheFuture is toegespitst op het Wehubit-programma. Dat is het innovatiefonds en vlaggenschipprogramma van Enabel voor ondersteuning aan de opschaling van digitale sociale innovaties. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om sociale vernieuwers en innovatieteams uit West-, Oost- en Centraal-Afrika, het Midden-Oosten en Europa te ontmoeten. Zij werken aan digitale sociale innovaties op het gebied van bijvoorbeeld e-gezondheid, klimaatslimme landbouw, EdTech, empowerment van vrouwen, digitale vaardigheden en slimme steden.

#EnablingTheFuture zal uitgroeien tot een jaarlijkse campagne voor gezamenlijke actie en investeringen in innovatie en impact rond mondiale uitdagingen. Daarbij wordt inspiratie geboden voor impactvolle innovatie en alternatieven voor het Noord-Zuid-discours in internationale samenwerking. Ook worden allianties bevorderd tussen publieke, private, onderzoeks- en maatschappelijke actoren in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

Vragen? Contacteer wehubit@enabel.be – innovation@enabel.be

Wil je van gedachten wisselen met onze experten en sprekers?

Registreer nu om deel te nemen, op ons kantoor in Brussel of online.

Meer updates en publicaties

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

Nieuws

16 november 2022

Ben jij het volgende talent dat we zoeken ?

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je je kandidaat stelt voor het Juniorprogramma. De sollicitatietermijn is verlengd tot zondag 20 november om middernacht.

Lees meer

Nieuws

16 november 2022

Enabel en de groep AFD ondertekenen een intentieverklaring voor meer samenwerking tussen Europese ontwikkelingsagentschappen

Op maandag 14 november hebben het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel en de groep AFD (bestaande uit het Agence française de développement en Expertise France) in Benin een intentieverklaring ondertekend voor nauwere Europese samenwerking en een sterker partnerschap om de grote mondiale uitdagingen aan te pakken waarmee Afrika en het Midden-Oosten worden geconfronteerd.

Lees meer

Nieuws

15 november 2022

COP27: jongeren uit de Sahel willen mee de klimaatagenda bepalen

Acht jongeren uit vier Sahellanden (Burkina Faso, Niger, Mali en Senegal) nemen deel aan de klimaattop in Egypte. Ze komen er op woensdag 16 november getuigen over wat de klimaatverandering voor hen betekent tijdens een paneldebat dat onder de titel Youth Setting the Climate Agenda - National, Regional, and Global Action georganiseerd wordt door het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel.

Lees meer

two young men looking at data on a laptop Nieuws

07 november 2022

Klimaatfinanciering: Brussels en Waals gewest trekken 6 miljoen uit voor projecten van Enabel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waals Gewest ondertekenen vandaag overeenkomsten voor de aanvullende financiering van verschillende klimaatprojecten van de Belgische gouvernementele samenwerking, uitgevoerd door het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel. De aankondiging komt in de marge van COP-27, de mondiale klimaatconferentie die van 6 tot 18 november in Egypte plaatsvindt.

Lees meer

Nieuws

05 november 2022

Juniorprogramma- Jonge talenten gezocht!

Sinds 2 november staan 14 nieuwe vacatures open voor jonge talenten van Europese nationaliteit in verschillende sectoren. Zij krijgen de mogelijkheid om aan de slag te gaan in een project van het agentschap zelf, of te werken bij een niet-gouvernementele organisatie zoals Broederlijk Delen, Kiyo of Iles de Paix.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)