Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking

#EnablingTheFuture event

Op 15 december nodigt Enabel je uit voor een evenement over sociale innovatie in Brussel of online.

Enabel nodigt sociale vernieuwers, experts en partners in innovatie uit om de deelnemers te inspireren en aan te moedigen tot gezamenlijke actie.

Deze eerste editie van #EnablingTheFuture is toegespitst op het Wehubit-programma. Dat is het innovatiefonds en vlaggenschipprogramma van Enabel voor ondersteuning aan de opschaling van digitale sociale innovaties. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om sociale vernieuwers en innovatieteams uit West-, Oost- en Centraal-Afrika, het Midden-Oosten en Europa te ontmoeten. Zij werken aan digitale sociale innovaties op het gebied van bijvoorbeeld e-gezondheid, klimaatslimme landbouw, EdTech, empowerment van vrouwen, digitale vaardigheden en slimme steden.

#EnablingTheFuture zal uitgroeien tot een jaarlijkse campagne voor gezamenlijke actie en investeringen in innovatie en impact rond mondiale uitdagingen. Daarbij wordt inspiratie geboden voor impactvolle innovatie en alternatieven voor het Noord-Zuid-discours in internationale samenwerking. Ook worden allianties bevorderd tussen publieke, private, onderzoeks- en maatschappelijke actoren in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

Vragen? Contacteer wehubit@enabel.be – innovation@enabel.be

Wil je van gedachten wisselen met onze experten en sprekers?

Registreer nu om deel te nemen, op ons kantoor in Brussel of online.

Het maximum aantal mensen dat aan het face-to-face evenement in Brussel kan deelnemen is bereikt. Je kan je wel nog inschrijven voor de twee sessies die ook online zullen plaatsvinden.

Meer updates en publicaties

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 23 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Nieuws

31 januari 2023

Kweken van kleine herkauwers in Mali: het verhaal van Nana Sangaré Dembélé 

In Mali verhoogt het professionaliseren van het vetmesten van kleine herkauwers door vrouwen het gezinsinkomen en de weerbaarheid van familiebedrijven tegen klimaatverandering. Nana Sangaré Dembélé kreeg een technische opleiding en werd zelf trainer.

Lees meer

Two women look into the camera showing their garden in Niger. A girls hides behind a tree. Goats are running around the garden. Nieuws

01 februari 2023

Biogas voor huishoudelijk gebruik, een duurzame energieoplossing getest in Niger

In Niger kookt meer dan 90 % van de bevolking op hout. Dat is heel slecht voor het milieu. Om dat probleem aan te pakken, experimenteert Enabel met de productie van biogas voor huishoudelijk gebruik bij 10 landbouwers-veehoudersgezinnen in de dorpen Nawdéo en Rounto Tanda in de regio Dosso. Lees meer.

Lees meer

palestinian woman sewing fabric Nieuws

23 januari 2023

Enabel bevordert vrouwelijk ondernemerschap in Afrika en het Midden-Oosten

Op initiatief van de minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid heeft het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel de Awa-prijs in het leven geroepen. Met deze prijs wil België veelbelovende initiatieven van vrouwelijke ondernemers in Afrika en het Midden-Oosten belonen en vrouwelijk leiderschap bevorderen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)