Nieuws

14 juli 2022

Partnerschap met het initiatief voor klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika

CEOs of Enabel and the Initiative for the Adaptation of African Agriculture to Climate Change (AAA) signing a partnership protocol

Brussel, België | Enabel en het ‘AAA Initiative for the Adaptation of African Agriculture to Climate Change’ hebben een partnerschapsovereenkomst gesloten. Zo kunnen beide organisaties in synergie werken en deskundigheid voor hun klimaatactiviteiten bundelen.

Het initiatief voor klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika (AAA) heeft tot doel het Afrikaanse continent en zijn landbouw minder kwetsbaar te maken voor klimaatverandering. Het werd in 2016 door de Marokkaanse regering gelanceerd tijdens de COP 22 in Marrakech. Het brengt 33 partnerlanden samen, waaronder Marokko, Benin, Burkina Faso, Burundi, de DR Congo, Gambia, Guinee, Mali, Mauritanië, Niger, Rwanda, Senegal en Tanzania.

Met deze overeenkomst wil Enabel zijn acties in de strijd tegen de klimaatverandering in de Afrikaanse landbouw kracht bijzetten. Zo ook het bevorderen van de Zuid-Zuid-samenwerking rond klimaatverandering (waaronder bestuur en belangenbehartiging). Verder zal gewerkt worden aan een gedeelde visie op en inspanning voor de klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika. Voor de komende maanden zijn technische uitwisselingen gepland om punten van synergie en concrete acties te bepalen.

Meer updates en publicaties

d4d prize and enabel team Evenement

24 november 2022

D4D-prijs (digitalisering voor ontwikkeling): hoogtepunten 

Op 24 november werd de D4D-prijs toegekend. Drie projecten waar Enabel aan meewerkt waren genomineerd. Hieronder vind je een terugblik op deze memorabele dag. 

Lees meer

teams picture signature Nieuws

02 juli 2021

Enabel neemt deel aan multi-stakeholderproject om de Oostelijke Provincie van Rwanda te transformeren door het herstel van bossen en landschappen

Het Green Climate Fund (GCF) en de International Union for Conservation of Nature (IUCN) hebben een financieringsovereenkomst getekend voor het project ‘Transforming Eastern Province through adaptation’ (TREPA). Het GCF draagt 40 miljoen euro bij. Daarbovenop wordt 18 miljoen gemobiliseerd als cofinanciering van de Rwandese regering en andere projectuitvoerende instanties.

Lees meer

beekeeper in tanzania Nieuws

15 september 2021

EU, Enabel en ITC ondersteunen de bijenteelt in Tanzania

Vandaag hebben Jean Van Wetter, algemeen directeur van Enabel, en Pamela Coke-Hamilton, uitvoerend directeur van het International Trade Centre (ITC), een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in Brussel voor een Europees project ter ondersteuning van de bijenteelt in zes regio's in Tanzania.

Lees meer

health worker preparing a vaccine Nieuws

29 november 2022

Enabel speelt sleutelrol in Europees initiatief om Afrikaanse vaccinproductie op te drijven

Enabel speelt sleutelrol in Europees initiatief om Afrikaanse vaccinproductie op te drijven. Enabel zal werken in een consortium van drie ontwikkelingsagentschappen. Het deelt zijn expertise om de Afrikaanse Unie te helpen tegen 2040 de Afrikaanse vaccinproductie op te voeren tot 60 % van de vaccinbehoefte in Afrika.  

Lees meer

Nieuws

15 december 2022

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event

Neem deel aan ons #EnablingTheFuture event. Sociale innovatie als katalysator voor internationale samenwerking. Op ons kantoor in Brussel of online.

Lees meer

Nieuws

25 november 2022

Interview met Adélaïde Kourouma, projectverantwoordelijke Stedelijk Ondernemerschap in Guinee

Interview met Adélaïde Kourouma over stedelijk ondernemerschap in Guinee. Opkomende Guineese ondernemingen helpen groeien

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)