Nieuws

14 juli 2022

Partnerschap met het initiatief voor klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika

CEOs of Enabel and the Initiative for the Adaptation of African Agriculture to Climate Change (AAA) signing a partnership protocol

Brussel, België | Enabel en het ‘AAA Initiative for the Adaptation of African Agriculture to Climate Change’ hebben een partnerschapsovereenkomst gesloten. Zo kunnen beide organisaties in synergie werken en deskundigheid voor hun klimaatactiviteiten bundelen.

Het initiatief voor klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika (AAA) heeft tot doel het Afrikaanse continent en zijn landbouw minder kwetsbaar te maken voor klimaatverandering. Het werd in 2016 door de Marokkaanse regering gelanceerd tijdens de COP 22 in Marrakech. Het brengt 33 partnerlanden samen, waaronder Marokko, Benin, Burkina Faso, Burundi, de DR Congo, Gambia, Guinee, Mali, Mauritanië, Niger, Rwanda, Senegal en Tanzania.

Met deze overeenkomst wil Enabel zijn acties in de strijd tegen de klimaatverandering in de Afrikaanse landbouw kracht bijzetten. Zo ook het bevorderen van de Zuid-Zuid-samenwerking rond klimaatverandering (waaronder bestuur en belangenbehartiging). Verder zal gewerkt worden aan een gedeelde visie op en inspanning voor de klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika. Voor de komende maanden zijn technische uitwisselingen gepland om punten van synergie en concrete acties te bepalen.

Meer updates en publicaties

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan