Nieuws

14 juli 2022

Partnerschap met het initiatief voor klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika

CEOs of Enabel and the Initiative for the Adaptation of African Agriculture to Climate Change (AAA) signing a partnership protocol

Brussel, België | Enabel en het ‘AAA Initiative for the Adaptation of African Agriculture to Climate Change’ hebben een partnerschapsovereenkomst gesloten. Zo kunnen beide organisaties in synergie werken en deskundigheid voor hun klimaatactiviteiten bundelen.

Het initiatief voor klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika (AAA) heeft tot doel het Afrikaanse continent en zijn landbouw minder kwetsbaar te maken voor klimaatverandering. Het werd in 2016 door de Marokkaanse regering gelanceerd tijdens de COP 22 in Marrakech. Het brengt 33 partnerlanden samen, waaronder Marokko, Benin, Burkina Faso, Burundi, de DR Congo, Gambia, Guinee, Mali, Mauritanië, Niger, Rwanda, Senegal en Tanzania.

Met deze overeenkomst wil Enabel zijn acties in de strijd tegen de klimaatverandering in de Afrikaanse landbouw kracht bijzetten. Zo ook het bevorderen van de Zuid-Zuid-samenwerking rond klimaatverandering (waaronder bestuur en belangenbehartiging). Verder zal gewerkt worden aan een gedeelde visie op en inspanning voor de klimaatadaptatie van de landbouw in Afrika. Voor de komende maanden zijn technische uitwisselingen gepland om punten van synergie en concrete acties te bepalen.

Meer updates en publicaties

Nieuws

24 maart 2023

Vrouwen centraal in de sociale en solidaire economie

In de provincie Tata in de Marokkaanse regio Souss-Massa maakt de vrouwencoöperatie ‘Tiguisselt’ furore. De coöperatie is een echte springplank voor vrouwenemancipatie en een motor voor groei in de lokale economie.

Lees meer

young people at Station J Nieuws

23 maart 2023

Station J: de blik van jonge Palestijnen verruimen

Enabel sloot een partnerschap met Station J om jonge innovators en potentiële ondernemers en onderneemsters te begeleiden van de ideefase naar investeringen en werkgelegenheid.

Lees meer

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 27 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Nieuws

31 januari 2023

Kweken van kleine herkauwers in Mali: het verhaal van Nana Sangaré Dembélé 

In Mali verhoogt het professionaliseren van het vetmesten van kleine herkauwers door vrouwen het gezinsinkomen en de weerbaarheid van familiebedrijven tegen klimaatverandering. Nana Sangaré Dembélé kreeg een technische opleiding en werd zelf trainer.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)