Publicaties

01 maart 2021

Body & Rights – E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

body & rights tutoriel

‘Body & Rights’ is een gratis e-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten (SRHR), een initiatief van het platform BeCause Health, samen met DGD, het Instituut voor Tropische Geneeskunde, ICRH/UGent en Sensoa, dat de opdracht uitvoerde. De tutorial kreeg een update in 2021.

Via korte modules, met video’s, meerkeuzevragen en factsheets (nieuw) krijg je een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden. Wegwijzerpagina’s (nieuw) laten toe om snel relevante verdragen, strategienota’s, databases en concrete richtlijnen per thema te vinden. In vier video-interviews (nieuw) getuigen diplomaten Hannelore Delcour en Dirk Brems, Enabel SRGR-experte Marleen Bosmans en Memisa projectverantwoordelijke Anna Salvati over hun ervaringen in verschillende partnerlanden. Het certificaat dat kan worden behaald, is erkend door de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

De e-tutorial bestaat in het Nederlands, Frans en Engels. Om de tutorial te volgen maak je eerst een account aan op de website.

https://www.bodyandrights.be/

Meer updates en publicaties

Three girls laughing while working with a 3D printer. Nieuws

27 juli 2023

Enabel en OESO werken samen om innovatie te stimuleren

Enabel werkte samen met de OESO om innovatie te verbeteren. Met behulp van een portfoliobenadering evalueerden ze hun investeringen in innovatie in Benin, Marokko en Palestina.

Lees meer

Be_Global people Publicaties

02 mei 2023

Brochure BeGlobal: het kenniscentrum voor wereldburgerschapseducatie van Enabel

Om antwoorden te bieden op de mondiale uitdagingen van vandaag is samenwerking van wereldburgers noodzakelijk. En dat is wat BeGlobal samen met vele nationale en internationale partners doet: jongeren aanmoedigen om hun plaats in te nemen als wereldburgers.

Lees meer

men enjoying the shade in a national teachers college in uganda Publicaties

24 april 2023

#EnablingChange: Activiteitenverslag 2022 – 2023

In het activiteitenverslag 2022-2023 staan we stil bij enkele onderwerpen, evenementen, verwezenlijkingen en ideeën die in 2022 bijzondere aandacht kregen. We kijken terug op een boeiend jaar, dat nu al de kiemen bevat van een minstens even interessante toekomst.

Lees meer

Publicaties

23 mei 2022

#EnablingChange: Activiteitenverslag 2021 – 2022

In het activiteitenverslag 2021-2022 vertellen we verhalen over verandering. Grote en kleine verhalen, van mensen wier leven een andere wending heeft genomen. Verhalen over gepassioneerde ondernemers en economische kampioenen, levensbelangrijke apps, unieke ecosystemen en jonge mensen die ervoor gaan...

Lees meer

Publicaties

05 augustus 2021

Evaluatie van de reactie van Enabel op de Covid-19 epidemie

Enabel gebruikte de ‘real-time evaluatie’ methodologie om zijn reactie op de Covid-19-pandemie te evalueren en de organisatie realtime-informatie te verstrekken over zijn acties, de relevantie en de coherentie daarvan. Download de evaluatie hier.

Lees meer

Publicaties

02 december 2019

Enabel’s genderstrategie 2019-2023

Bij empowerment van vrouwen gaat het erom dat vrouwen macht en controle krijgen over hun eigen leven. Met onze genderstrategie (2019-2023) proberen we dit mechanisme te versterken. Lees meer.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan