Publicaties

01 maart 2021

Body & Rights – E-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten

body & rights tutoriel

‘Body & Rights’ is een gratis e-tutorial over seksuele en reproductive gezondheid en rechten (SRHR), een initiatief van het platform BeCause Health, samen met DGD, het Instituut voor Tropische Geneeskunde, ICRH/UGent en Sensoa, dat de opdracht uitvoerde. De tutorial kreeg een update in 2021.

Via korte modules, met video’s, meerkeuzevragen en factsheets (nieuw) krijg je een inleiding in diverse thema’s zoals veilig moederschap, hiv, soa, gezinsplanning, abortus seksueel geweld, kindhuwelijken, vrouwelijke genitale verminking, en rechten van adolescenten en seksuele minderheden. Wegwijzerpagina’s (nieuw) laten toe om snel relevante verdragen, strategienota’s, databases en concrete richtlijnen per thema te vinden. In vier video-interviews (nieuw) getuigen diplomaten Hannelore Delcour en Dirk Brems, Enabel SRGR-experte Marleen Bosmans en Memisa projectverantwoordelijke Anna Salvati over hun ervaringen in verschillende partnerlanden. Het certificaat dat kan worden behaald, is erkend door de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

De e-tutorial bestaat in het Nederlands, Frans en Engels. Om de tutorial te volgen maak je eerst een account aan op de website.

https://www.bodyandrights.be/

Meer updates en publicaties

Publicaties

23 mei 2022

#EnablingChange: Activiteitenverslag 2021 – 2022

In het activiteitenverslag 2021-2022 vertellen we verhalen over verandering. Grote en kleine verhalen, van mensen wier leven een andere wending heeft genomen. Verhalen over gepassioneerde ondernemers en economische kampioenen, levensbelangrijke apps, unieke ecosystemen en jonge mensen die ervoor gaan...

Lees meer

Publicaties

05 augustus 2021

Evaluatie van de reactie van Enabel op de Covid-19 epidemie

Enabel gebruikte de ‘real-time evaluatie’ methodologie om zijn reactie op de Covid-19-pandemie te evalueren en de organisatie realtime-informatie te verstrekken over zijn acties, de relevantie en de coherentie daarvan. Download de evaluatie hier.

Lees meer

Publicaties

02 december 2019

Enabel’s genderstrategie 2019-2023

Bij empowerment van vrouwen gaat het erom dat vrouwen macht en controle krijgen over hun eigen leven. Met onze genderstrategie (2019-2023) proberen we dit mechanisme te versterken. Lees meer.

Lees meer

A hospital in Niger. Doctor standing outside the facility, while a woman and man arrive on a motorcycle with their baby. Publicaties

24 augustus 2022

Sociale gezondheidszorg- Een manier om ongelijkheid te bestrijden

Elk land ter wereld staat voor de uitdaging zijn bevolking te beschermen. Maar hoe zet je sociale bescherming op? Waar te beginnen? Bij Enabel zijn we ervan overtuigd dat toegang tot gezondheidszorg een mensenrecht is, en dat een sterk en duurzaam politiek engagement nodig is om dit te bereiken. Lees meer over onze visie in de brochure die we hierover publiceerden.

Lees meer

Publicaties

03 november 2016

Digital for Development (D4D): Strategienota voor de Belgische ontwikkelingssamenwerking

Deze nota bevat het strategisch beleid inzake ‘Digital for Development’ (D4D - Digitalisering voor Ontwikkeling) voor de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer

Publicaties

06 juni 2021

Conceptualisering van ongelijkheid en het ex-ante effectbeoordelingsinstrument voor gelijkheid

Het aanpakken van ongelijkheid binnen en tussen landen (Sustainable Development Goal - SDG 10) is een belangrijke mondiale uitdaging. Enabel beschrijft hoe het ongelijkheid definieert en begrijpt. We richten ons niet alleen op ongelijkheid van kansen en uitkomsten, maar besteden ook aandacht aan ongelijkheid van processen (oneerlijke behandeling en machtsprivileges).

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)