Evenement

30 juni 2022

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir opent vernieuwd kantoor van Enabel

Brussel, België | Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft gisteren de vernieuwde kantoren van Enabel in de Brusselse Marollen officieel geopend.

Bij de opgeknapte kantoren hoort ook het splinternieuwe conferentiecentrum van Enabel, waarmee het Belgisch ontwikkelingsagentschap zijn ambitie in de verf wil zetten om dé ontmoetingsplaats te worden van de Belgische internationale samenwerking.

“Dit gebouw is als huis van de internationale solidariteit de perfecte plek om de nieuwe ontmoetingsplaats van de Belgische ontwikkelingssamenwerking te worden,” zegt minister Kitir.

“Onze naam zegt het al,” verduidelijkt algemeen directeur Jean Van Wetter. “Enabel is een ‘enabler’, een facilitator, een agentschap dat mensen en organisaties bijeenbrengt en zodoende dingen in beweging zet om betekenisvolle verandering mogelijk te maken. Alleen door samen te werken en partnerschappen te sluiten kan duurzame ontwikkeling een realiteit worden.”

In de gerenoveerde kantoren en het conferentiecentrum is er plaats voor workshops, seminaries, congressen en vergaderingen allerhande. “Eerstdaags wordt de technische uitrusting volledig geïnstalleerd, en dan staat niets nog in de weg dat het conferentiecentrum van Enabel de hub wordt van de Belgische internationale ontwikkeling, een broeihaard van nieuwe ideeën, de incubator van doing development differently,” zegt Van Wetter trots.

“De coronacrisis heeft een en ander versneld,” voegt HR-directeur Martine Brisse eraan toe. “We waren al aan het nadenken om de gehuurde kantooroppervlakte te verminderen omdat thuiswerk aan een structurele opgang bezig was, en we hebben van de lockdown geprofiteerd om de verbouwingen sneller te organiseren.”

Minder kantooroppervlakte, maar meer plaats en ruimte om samen te werken, te brainstormen, te overleggen in een gemoedelijke omgeving waar ieder wel een plekje kan vinden om zich thuis te voelen. Het hoofdkantoor van Enabel oogt inderdaad meer als een gebouw waar geleefd wordt, met zithoeken, zetels, poefs, koffietafeltjes en een bijzonder leuk uitziende cafetaria, tafelvoetbal incluis. Er zijn douches voor de fietsende pendelaars en elektrische fietsen voor de verplaatsingen in de stad.

Voor de renovatie heeft Enabel een beroep gedaan op het Vilvoordse bedrijf NNOF (Nearly New Office Facilities). “Een bewuste keuze,” zegt Martine Brisse.

“NNOF heeft het nieuwe meubilair zoveel mogelijk uit recuperatiemateriaal vervaardigd. Zo hebben we meer dan 5000 kg CO2 uitgespaard, wat overeenkomt met een autorit van 37.000 km.”

 

Meer updates en publicaties

solidare poster Evenement

21 november 2023

SoliDare: jongerenfestival rond internationale solidariteit

Op 24 en 25 november vindt het SoliDare Festival in Brussel plaats om jongeren bewust te maken van internationale solidariteit.

Lees meer

brussels urban summit Evenement

13 juni 2023

Enabel tekent present op de Brussels Urban Summit

Op 13 juni 2023 organiseren Enabel en de VVSG, Brulocalis en Echos Communication een workshop ‘Engaging citizens within cities in transition’ in het kader van de Brussels Urban Summit.

Lees meer

Brussels Urban Summit 2023 Bis Evenement

01 juni 2023

Brussels Urban Summit 2023

Enabel and its partners VVSG, Brulocalis and Echo Communication are pleased to invite you to the workshop ‘Engaging citizens within cities in transition’.

Lees meer

Evenement

17 januari 2023

5 belangrijkste boodschappen van het eerste #EnablingTheFuture event

Op 15 december organiseerde Enabel de eerste editie van #EnablingTheFuture in Brussel. Dit hybride evenement bracht 150 sociale vernieuwers uit de hele wereld bijeen als bijdrage aan hun gezamenlijk doel om met innovatieacties en -investeringen de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te versnellen. We delen de vijf belangrijkste lessen.

Lees meer

d4d prize and enabel team Evenement

24 november 2022

D4D-prijs (digitalisering voor ontwikkeling): hoogtepunten 

Op 24 november werd de D4D-prijs toegekend. Drie projecten waar Enabel aan meewerkt waren genomineerd. Hieronder vind je een terugblik op deze memorabele dag. 

Lees meer

Maghrib belgium Impulse days event banner Evenement

10 november 2021

Enabel zoekt Marokkaanse start-ups

Van 15 tot 19 november organiseert Enabel workshops ondernemerschap voor de Marokkaanse diaspora in België. Dit initiatief maakt deel uit van het ondersteuningsprogramma voor Belgisch-Marokkaanse bedrijven die zich in Marokko willen vestigen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan