Word lid van ons team in DR Congo!

Enabel zoekt medewerkers voor projecten in DR Congo. We zoeken verschillende profielen zoals projectmanagers, genderexperts, landbouwexperts, experts in beroepsopleiding of gezondheidszorg evenals administratieve, financiële en logistieke functies en vele andere…

 

Geïnteresseerd?

 

Check de vacatures op onze website.

 

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe een werkdag van een Enabel-medewerker in DR Congo eruit ziet? Bekijk de getuigenis van Feten, een expert op het gebied van beroepsintegratie in Kisangani.

Vind je geen profiel dat direct bij je past, maar ben je geïnteresseerd om voor ons te werken in DR Congo ? Kijk dan regelmatig op de website! In de loop van januari zullen nog verschillende andere vacatures worden gepubliceerd.

 

België en DR Congo zetten hun bilaterale samenwerking voort

Van 2023 tot 2027 wordt een nieuw bilateraal programma uitgevoerd. Het doel is bij te dragen tot de opheffing van systemische ongelijkheden. Er leven nog te veel mensen onder de armoedegrens. In nauwe samenwerking met onze Congolese partners willen we daar iets aan doen.

We werken aan vier hoofdthema’s:

1. Het potentieel van de Congolese jeugd versterken
2. Toegang tot kwalitatieve sociale diensten
3. Voedselzekerheid en duurzame landbouw
4. Inclusief bestuur

De nieuwe projecten lopen in de provincies Zuid-Ubangi, Tshopo, Zuid-Kivu, Hoog-Katanga, Lualaba, Oost-Kasaï, Lomami en Kinshasa.

 

 

Wil je ons team in DR Congo versterken en je talent inhoud geven ?

 

Dat kan, via onze website.

 

Meer updates en publicaties

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 23 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Nieuws

31 januari 2023

Kweken van kleine herkauwers in Mali: het verhaal van Nana Sangaré Dembélé 

In Mali verhoogt het professionaliseren van het vetmesten van kleine herkauwers door vrouwen het gezinsinkomen en de weerbaarheid van familiebedrijven tegen klimaatverandering. Nana Sangaré Dembélé kreeg een technische opleiding en werd zelf trainer.

Lees meer

Two women look into the camera showing their garden in Niger. A girls hides behind a tree. Goats are running around the garden. Nieuws

01 februari 2023

Biogas voor huishoudelijk gebruik, een duurzame energieoplossing getest in Niger

In Niger kookt meer dan 90 % van de bevolking op hout. Dat is heel slecht voor het milieu. Om dat probleem aan te pakken, experimenteert Enabel met de productie van biogas voor huishoudelijk gebruik bij 10 landbouwers-veehoudersgezinnen in de dorpen Nawdéo en Rounto Tanda in de regio Dosso. Lees meer.

Lees meer

palestinian woman sewing fabric Nieuws

23 januari 2023

Enabel bevordert vrouwelijk ondernemerschap in Afrika en het Midden-Oosten

Op initiatief van de minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid heeft het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel de Awa-prijs in het leven geroepen. Met deze prijs wil België veelbelovende initiatieven van vrouwelijke ondernemers in Afrika en het Midden-Oosten belonen en vrouwelijk leiderschap bevorderen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)