Global Teachers Academy

cover global teachers academy event

Tijdens dit opleidingstraject word je uitgedaagd om op je eigen manier naar enkele mondiale uitdagingen te kijken en dit te vertalen naar je job als leerkracht of begeleider.

Wil jij graag je leerlingen de vaardigheden meegeven die ze nodig hebben in de wereld van morgen? Wil jij je meer zelfzeker voelen om thema’s als dekolonisatie, klimaatverandering en vrede & veiligheid aan te kaarten in je klas?

Doe dan samen met een groep enthousiaste Nederlandstalige/Franstalige leerkrachten (in opleiding) en klasbegeleiders mee aan de Global Teachers Academy!

Ik schrijf me in

Wat kan je verwachten?


Als leerkracht of klasbegeleider krijg jij ongetwijfeld vragen over complexe thema’s als dekolonisatie, klimaatverandering of vrede & veiligheid. Tijdens de Global Teachers Academy word je drie dagen uitgedaagd om op je eigen manier naar deze mondiale uitdagingen te kijken en dit te vertalen naar je job in de klas.

Experten zorgen voor de nodige argumenten, kritische benaderingen en nieuwe inzichten om jouw persoonlijk leerproces aan te wakkeren. Het reflecteren en uitwisselen hierover gebeurt binnen een veilige context van mede (toekomstige) leerkrachten en klasbegeleiders.

 

Programma


 

28/11/2023: Kwaliteitsonderwijs staat open voor de wereld @Enabel in Brussel

12/12/2023: Menselijke mobiliteit en migratie @Foyer vzw

23/02/2024: Sociale en economische ongelijkheid @Oxfam België

28/03/2024: Onderling verbonden globale uitdagingen, hoe ze aante pakken? @Enabel in Brussel

 

 

Praktisch


  • Voor wie? Deze drie dagen staan open voor alle (toekomstige) Belgische leerkrachten en klasbegeleiders. zowel in het kleuter- lager, middelbaar als hoger onderwijs
  • Prijs: gratis
  • Adres: Hoogstraat 147 (1000 Brussel) – Werkhuizenstraat 25 (1080 Molenbeek) – Rue des Quatre-Vents 60 (1080 Molenbeek)
  • Nog vragen? Contacteer ons op beglobal@enabel.be

Ik schrijf me in!

Nieuws & evenementen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan