Global Teachers Academy

cover global teachers academy event

Tijdens dit opleidingstraject word je uitgedaagd om op je eigen manier naar enkele mondiale uitdagingen te kijken en dit te vertalen naar je job als leerkracht of begeleider.

Wil jij graag je leerlingen de vaardigheden meegeven die ze nodig hebben in de wereld van morgen? Wil jij je meer zelfzeker voelen om onderwerpen zoals menselijke mobiliteit, migratie en sociale en economische ongelijkheid aan te kaarten in je klas?

Doe dan samen met een groep enthousiaste Nederlandstalige/Franstalige leerkrachten (in opleiding) en klasbegeleiders mee aan de Global Teachers Academy! Laat je mee nemen in een reflectieproces over wereldburgerschapseducatie om zo je kennis van de voortdurend veranderende mondiale uitdagingen te verdiepen en te actualiseren.

Ik schrijf me in

Wat kan je verwachten?


Als leerkracht of klasbegeleider krijg jij ongetwijfeld vragen over complexe over complexe onderwerpen zoals migratie en ongelijkheid. Tijdens de Global Teachers Academy word je gedurende vier dagen uitgedaagd om op je eigen manier naar deze mondiale uitdagingen te kijken en dit te vertalen naar je job in de klas.

Experten zorgen voor de nodige argumenten, kritische benaderingen en nieuwe inzichten om jouw persoonlijk leerproces aan te wakkeren. Het reflecteren en uitwisselen hierover gebeurt binnen een veilige context van mede (toekomstige) leerkrachten en klasbegeleiders.

 

Programma


 

28/11/2023: Kwaliteitsvol onderwijs staat open voor de wereld @Enabel in Brussel

12/12/2023: Menselijke mobiliteit en migratie @Foyer vzw

23/02/2024: Sociale en economische ongelijkheid @Oxfam België

28/03/2024: Onderlinge verbondenheid van de mondiale uitdagingen en hoe pak je ze aan? @Enabel in Brussel

 

Meer info

 

Praktisch


 

  • Voor wie? Deze vier dagen staan open voor alle (toekomstige) Belgische leerkrachten en klasbegeleiders. zowel in het kleuter- lager, middelbaar als hoger onderwijs
  • Prijs: gratis
  • Adres:
    Dag 1 en dag 4: Enabel, Hoogstraat 147 (1000 Brussel)
    Dag 2: Foyer vzw, Werkhuizenstraat 25 (1080 Molenbeek)
    Dag 3: Oxfam België, Vier-Windenstraat 60 (1080 Molenbeek)
  • Nog vragen? Contacteer ons op beglobal@enabel.be

Ik schrijf me in!

Nieuws & evenementen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan