Enabel en CBL-ACP ondertekenen een samenwerkingsakkoord

cbl-acp

Brussel, 16 september 2021 – Het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel en de Kamer van Koophandel, Industrie en Landbouw voor België, Luxemburg, Afrika, Caraïben en Pacific (CBL-ACP) ondertekenen een akkoord om de samenwerking tussen de twee organisaties te versterken.

 

In het kader van deze overeenkomst zullen Enabel en de CBL-ACP regelmatig informatie uitwisselen en minstens tweemaal per jaar samenkomen om te bespreken hoe de ontwikkeling van een dynamische, veerkrachtige en duurzame privésector in de prioritaire landen van de Belgische samenwerking concreet kan worden bevorderd, met name via evenwichtige en wederzijds voordelige partnerschappen tussen Belgische en Afrikaanse bedrijven.

Elke partij zal zich inspannen om, naargelang de mogelijkheden en competenties, de andere bij te staan bij de organisatie, deelneming aan activiteiten met een toegevoegde waarde: workshops, symposia, seminars, business-to-business-bijeenkomsten en conferenties in de betrokken gebieden.

Jean Van Wetter, Algemeen directeur van Enabel, is verheugd met de overeenkomst: “De deskundigheid en ervaring van de CBL-ACP zullen ons helpen bij het verwezenlijken van onze missie, namelijk het bevorderen van een gunstig ondernemingsklimaat en het aanmoedigen van ondernemerschap in de partnerlanden in Afrika.”

Guy Bultynck, voorzitter van de CBL-ACP, voegt eraan toe: “Dankzij onze aanwezigheid in Afrika via onze permanente vertegenwoordigers en ons uitgebreide netwerk van deskundigheid, overeenkomsten, samenwerking en partnerschappen met kamers van koophandel en ondernemers die steun verlenen aan het plaatselijke KMO’s, zal de CBL-ACP waar mogelijk zijn steun en concrete bijstand verlenen aan Enabel bij zijn projecten ter ondersteuning van de private sector.”

Enabel en de CBL-ACP engageren zich ook om efficiënte informatie-uitwisseling en samenwerking aan te moedigen met officiële en particuliere Europese en Belgische organisaties zoals BIO, regionale agentschappen voor export- en investeringsbevordering, Finexpo, VOKA, bilaterale kamers van koophandel, het VBO, universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs, de Koning Boudewijnstichting, CEMA enz.

Meer updates en publicaties

belgo namibian press conference Nieuws

22 mei 2024

België ontvangt een Namibische delegatie in het kader van de Belgisch-Namibische samenwerking voor waterstof en hernieuwbare energie

Deze dinsdag ontvangt minister van Energie Tinne Van der Straeten samen met CEO Jean Van Wetter van Enabel een Namibische delegatie voor een werkbezoek van 10 dagen over waterstof en hernieuwbare energie.

Lees meer

Nieuws

25 april 2024

Medewerker van Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza komt om bij bombardement

Met diep verdriet en afschuw vernemen wij de dood van onze collega Abdallah Nabhan (33) en zijn 7-jarig zoontje Jamal afgelopen nacht na een bombardement van het Israelische leger in het oostelijke gedeelte van de stad Rafah.

Lees meer

king of belgium and enabel colleagues Nieuws

24 april 2024

Koning Filip bezoekt Enabel

Koning Filip brengt op woensdag 24 april een officieel bezoek aan Enabel in de Hoogstraat in Brussel.

Lees meer

event back drop with enabel written on it Nieuws

03 april 2024

Enabel viert 25-jarig bestaan

'Upcycling Internationale Cooperation. Dit was de titel van een avondevent georganiseerd op 28 maart 2024 naar aanleiding van onze 25e verjaardag.

Lees meer

woman sitting down, smiling Nieuws

12 maart 2024

#TeamBelgium zet in op vrouwen

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag hebben Enabel, de DGD en BIO veerkrachtige vrouwen in de kijker gezet.

Lees meer

signature with africa cdc Nieuws

05 februari 2024

Africa CDC en Enabel werken nauwer samen om de gezondheidssystemen in Afrika te versterken

De samenwerking met Africa CDC is van het grootste belang om vooruitgang te boeken en de continentale structuur voor gezondheidsbescherming te versterken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

"*" geeft vereiste velden aan