Enabel in Jordanië | Enabel - Agence belge de développement

JORDANIË

Divider text here
In Jordanië ging de Belgische ontwikkelingssamenwerking pas in 2019 van start met programma’s. Dat was in het kader van het EU-project Qudra II. Enabel zet er zijn expertise in de TVET-sector in. Dat doet het door het project ‘Developing Skills for Employability of Syrian Refugees and Vulnerable Youth in Jordan’ uit te voeren. Het doel hiervan is de vaardigheden van Syrische vluchtelingen en kwetsbare jongeren in Jordanië te ontwikkelen zodat ze beter aansluiting vinden op de arbeidsmarkt.

WAT WE DOEN

Divider text here
In Jordanië focust Enabel in dit stadium op de onderwijssector. Via vraaggestuurde programma's voor beroepsopleiding willen we de kansen op werkgelegenheid en inkomens verbeteren.

Onderwijs en trainingen voor Syrische vluchtelingen en Jordaanse gastgemeenschappen

Door het aanslepende effect van de crisis in Syrië en de grote toestroom van vluchtelingen – waarbij Jordanië het op één na grootste deel van de vluchtelingen opvangt – wordt Jordanië geconfronteerd met hogere werkloosheidscijfers. De toegenomen concurrentie om de toegang tot openbare diensten, zoals onderwijs en werkgelegenheid, heeft een negatieve impact op de betrekkingen tussen de vluchtelingen en de gastgemeenschappen.

Daarom is de actie van Enabel erop gericht Syrische vluchtelingen en kwetsbare Jordaanse jongeren en vrouwen gelijke kansen te bieden om te worden opgeleid tot halfgeschoolde arbeidskrachten. Op die manier kunnen ze aan de lokale vraag op de arbeidsmarkt voldoen en zo hun kansen op een baan bij lokale particuliere bedrijven vergroten.
Contacteer Enabel in Jordanie

BLIJF OP DE HOOGTE

Divider text here
Volg onze acties en de laatste trends in internationale samenwerking.