Werken aan de promotie van vrouwen in de energiesector

Interview met Héloïse, Junior Expert bij een elektrificatieproject in Rwanda

Héloïse Dubois is burgerlijk ingenieur van opleiding. Ze werd in het kader van het Juniorprogramma aangeworven om in Rwanda te gaan werken. Ze is daar al snel aan de slag gegaan bij het WIRE-project (Women in Rwandan Energy Network) om te werken aan de promotie van vrouwen in de energiesector.

 

Onderstaand interview werd afgenomen door Oriane Renette, freelance journaliste voor het tijdschrift ‘Imagine Demain le monde’. Het artikel is in februari 2020 gepubliceerd in exemplaar nr. 137 op pagina 28. Het wordt gedeeld op onze website in de vorm van een interview.

Waaruit bestaat je werk als Junior Expert?

Ik werk in Rwanda in een elektrificatieproject op het platteland dat beheerd wordt door Enabel, het Belgisch ontwikkelingsagentschap. Ik geef technische ondersteuning, van evaluatie tot uitvoering van projecten, en ik doe de monitoring en evaluatie ter plaatse.

“Het is een zeer toffe job, omdat je met de doelgroep kunt communiceren en kunt zien hoe het project een verschil maakt voor de mensen op het platteland.”

Hoe voelt het om een jonge vrouwelijke burgerlijk ingenieur op het terrein te zijn?

Als jonge vrouw was het heel moeilijk om in een technische sector te beginnen waar alleen mannen werken, omdat ze je niet meteen vertrouwen. Het is moeilijk om een plaats voor jezelf te veroveren en erkenning te krijgen voor je werk.

“Aan de andere kant geeft het feit dat je een vrouwelijke ingenieur bent je ook een zekere macht. Door mijn voorbeeld zien andere vrouwen in dat ze ook in deze sector kunnen werken.”

Welke stappen heb je gezet om vrouwen en hun werk in de energiesector te bevorderen? En met welk doel?

Ik heb besloten me aan te sluiten bij het WIRE-project (Women in Rwandan Energy Network) dat tot doel heeft vrouwen in de energiesector te promoten. We voeren actie op verschillende manieren, in technische scholen en bieden stages aan vrouwelijke studenten aan.

WIRE ontwikkelt ook gendermainstreaming in partnerbedrijven, d.w.z. dat ze de vrouwen promoten, met name via aanwervingen. Verder heeft het als doel om een beleid voor seksuele intimidatie in te voeren. Maar WIRE is ook een netwerk van vrouwen in de energiesector. Een groep die het mogelijk maakt om werkaanbiedingen, evenementen … te delen en zo elkaar te helpen. Het was voor mij belangrijk om andere vrouwen op deze technische gebieden te steunen.

Is er nood aan een mentaliteitsverandering in de energiesector?

Ja, waarom zou de energiesector moeten worden gedomineerd door mannen? Daar is geen reden voor. Technisch gezien zijn vrouwen net zo efficiënt, we hebben hetzelfde diploma en we hebben andere kwaliteiten. We kunnen de energiesector veranderen. Vrouwen hebben een grote rol te spelen in de (energetische, ecologische, sociale …) transitie, maar dat niet alleen. Want als vrouwen hebben we nog steeds mannen nodig. In een samenleving die nog steeds patriarchaal is, kunnen we het systeem niet veranderen als de mannen ons niet steunen. Het is tijd om dat te veranderen. Vrouwen zijn lange tijd gedomineerd en gekleineerd, en mochten zich uitsluitend wijden aan bepaalde taken die de maatschappij hen toewees en toestond.

Waarop Héloïse besluit:

“We beginnen het systeem – waar we het niet mee eens zijn – te veranderen. Ik heb het gevoel dat vrouwen, maar ook jongeren, meer geïnteresseerd zijn om de grenzen te verleggen.”

Meer updates en publicaties

Nieuws

24 maart 2023

Vrouwen centraal in de sociale en solidaire economie

In de provincie Tata in de Marokkaanse regio Souss-Massa maakt de vrouwencoöperatie ‘Tiguisselt’ furore. De coöperatie is een echte springplank voor vrouwenemancipatie en een motor voor groei in de lokale economie.

Lees meer

young people at Station J Nieuws

23 maart 2023

Station J: de blik van jonge Palestijnen verruimen

Enabel sloot een partnerschap met Station J om jonge innovators en potentiële ondernemers en onderneemsters te begeleiden van de ideefase naar investeringen en werkgelegenheid.

Lees meer

Nieuws

14 maart 2023

Digitale technologieën tillen het onderwijs in Oeganda naar een hoger niveau

Lees meer

Nieuws

09 maart 2023

Juniorprogramma – Job alert voor jonge talenten met de Europese nationaliteit

Van 9 tot 27 maart 2023 zijn nieuwe vacatures online beschikbaar voor jonge professionals met de Europese nationaliteit. Grijp deze kans om aan de slag te gaan in één ontwikkelingsproject uitgevoerd door Enabel of door een niet-gouvernementele partnerorganisatie.

Lees meer

learning centre in Bani Zeid, Palestine Nieuws

28 februari 2023

Nieuw leven voor erfgoed in Palestina

Op de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, renoveerden wij historische gebouwen. Focus op Bani Zeid, een gemeente waar een oud familiehuis een centrum voor kinderen met leerproblemen werd.

Lees meer

Nieuws

31 januari 2023

Kweken van kleine herkauwers in Mali: het verhaal van Nana Sangaré Dembélé 

In Mali verhoogt het professionaliseren van het vetmesten van kleine herkauwers door vrouwen het gezinsinkomen en de weerbaarheid van familiebedrijven tegen klimaatverandering. Nana Sangaré Dembélé kreeg een technische opleiding en werd zelf trainer.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en internationale ontwikkelingstrends belicht vanuit Belgisch perspectief.

Newsletter NL

Consent(Vereist)